BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
YAZARLAR

Teröre karşı tek ses tek yürek

Dün Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu Memur-Sen; milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan “hain terör” saldırılarını “lanetlemek” amacıyla bir açıklama yaptı.

Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor; gelen şehit haberleri her birimizin yüreğini ayrı ayrı dağlıyor. Yüreklerimizde damla damla biriken acılar maalesef sokaklara taşma noktasına geldi. Hain terör örgütü ve buna destek verenler tüm yurtta protestolarla lanetlendi. Hatta bazı yerlerde iş yerlerine, malum parti binalarına karşı eylemler gerçekleştirildi. Sanki tüm ülkeyi sarması pamuk ipliğine bağlı olan yangının başlangıcı için ilk kıvılcım atılmaya çalışılıyor.

Fotoğrafı yukarıdan seyreden akl-ı selim insanlar, hepimizin tekrar ettiği şu cümleyi kurdular; “Biz bu filmi daha önce izlemiştik.”

Her 10 yılda bir klasik hâle gelen sıkıyönetim ve ülkenin geleceğine konulan ipotek göz göre göre tekrar bu aziz millete dayatılmak isteniyor. Filmi tekrar yaşamak istemiyorsak çok dikkatli olmak zorundayız.

Dün Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu Memur-Sen; milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan “hain terör” saldırılarını “lanetlemek” amacıyla 11 sendikanın genel başkanları, teşkilat temsilcileri ve üyelerin katılımıyla ortak bir deklarasyon yayınladı. Ayrıca 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan eylemlerde hain terör saldırıları kınandı, kamuoyuna sağduyu çağrısı yapıldı.

Ben de Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın’ı Eyüp Feshane’de yapılan basın açıklamasında dinledim. Yalçın’ın konuşmasından altını çizdiğim bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum, PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla  milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçerden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyeceklerdir.”

“Gün, büyük Türkiye’nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür. Gün, “Bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümüdür” anlayışına sahip olanların,  teröre karşı topyekun el ele, omuz omuza olma günüdür. Gün, şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalnız bırakmama günüdür.  Gün, dünyada ve bölgemizde itibarı yükselen, bu yolda emin adımlarla ilerleyen güçlü ve lider Türkiye’ye destek verme günüdür.”

“Çare nedir? Çare, teröre karşı tekvucut olmaktır. Özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkıyönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır.  Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmaktır. Çare, toplumda çaresizlik sendromu oluşturmak isteyenlere karşı umutları büyütmektir. Çare, teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmektir. Çare, halk öncüleri kanaat önderlerini devreye sokmaktır. Çare, bin yıllık desende, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşmaktır. Çare, Türkiye’yi büyütmektir. Çare, siyasi, toplumsal ve ekonomik istikrarı güçlendirmektir. Çare Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Dünya idealini canlı tutmak ve bu yolda var gücümüzle çalışmaktır”

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan gazilerimize de Rabbim acil şifalar versin. Geride kalan yakınları başta olmak üzere tüm ülkemiz insanlarına da sabırlar ihsan eylesin.

Gün birlik olmak günüdür. Gün dirlik olmak günüdür. Galeyana gelip ülkemizi yangın yerine çevirme zamanı değildir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. (9.9.2015)

                                                   

Yorumlar