BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
YAZARLAR

MEB görevde yükselme kılavuzu yayınlandı

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları için Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu’nu yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı en çok çalışanı olan devlet kuruluşlarımızdandır. Bu çalışanların büyük kısmı öğretmen olsa da; MEB de sadece öğretmenler görev almamaktadır. MEB’in merkez ve taşra teşkilatında iş ve işlemlerin yürütülmesi için değişik memur kadroları da vardır.

MEB merkez teşkilatında görevlendirmek üzere (117) adet şef, (74) adet memur ile taşra teşkilatında görevlendirmek üzere (2100) adet şef, (3100) adet memur kadroları için 06 Aralık 2015 tarihinde bir Görevde Yükselme Sınavı açmıştı. Sınava katılan ve kazanmak için yeterli olan 70 puan alan memurların atamaları için başvurular 16 Şubat 2016 ve 22 Şubat 2016 tarihleri arasında, elektronik ortamda MEBBİS üzerinden alınacaktır.

Sınava katılan ve kazanmak için yeterli olan 70 puan alan memurların atamaları için başvurular 16 Şubat 2016 ve 22 Şubat 2016 tarihleri arasında, elektronik ortamda MEBBİS üzerinden alınacaktır.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları için Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu’nu yayınladı. Kılavuza MEB’in  internet adresindenulaşılabilir.
Yukarıda belirttiğimiz tarihler arasında başvurular alındıktan sonra atama sonuçları, 29 Şubat 2016 tarihinde yayınlanacaktır.

Başvurular sırasında aday ilgilerini MEBBİS sistemi üzerinden güncelleyecektir. Başvurunun doğru ve zamanında yapılmasından aday kendisi sorumlu olacaktır.

70 puan ve üzeri alan adaylar atanmak için ilân edilen kadrolardan 25 tercihte bulunabilecektir.

Adaylar, tercihlerine atanamamaları ihtimalini de göz önünde bulundurarak herhangi bir boş kadroya atanmak istiyorlarsa 26’ıncı tercih olarak “Tercihlerim dışında atanmayı kabul ediyorum” tercihinde de bulunabileceklerdir.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI SONUÇLARI BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Ataması yapılan personelin (geçerli mazeretini belgelendirilenler hariç) en geç 18/03/2016 tarihine kadar göreve başlamalarının sağlanarak, söz konusu personelin göreve başlama tarihi ile göreve başlamama nedeninin belirtildiği geri bildirim listesi 31/03/2016 tarihine kadar üst yazı eki ile Bakanlığa gönderilecektir.

Görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre atamaların bir an önce yapılması; adayların maddi ve görevde yükselme hak kaybını engelleyecektir.

Şimdiden görevde yükselme sınavına göre yeni görevlerine atanacak memurlara başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun. (12.02.2016)

www.facebook.com/ekrem.aytar.9
www.twitter.com/ekremaytar

Yorumlar