BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.401,18
YAZARLAR

MEB’den Eğitim yöneticilerine SBS ve PYBS eğitimi

e-Akademi sistemi; eşzamanlı ve eşzamansız bir şekilde kullanıcılara eğitim sunan, ölçme ve değerlendirme ile eğitim görenlerin başarı seviyelerini ölçebilen ve ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yönetim sistemidir.

MEB geçtiğimiz yıl Ağustos ayında MEB’e bağlı okullarda çalışan eğitim yöneticilerine yönelik e-Akademi eğitim sistemini başlatmıştı. e-Akademi sistemi; eşzamanlı ve eşzamansız bir şekilde kullanıcılara eğitim sunan, ölçme ve değerlendirme ile eğitim görenlerin başarı seviyelerini ölçebilen ve ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yönetim sistemidir.

 e-Akademi sistemi MEB’in gelişen teknoloji ile paydaşlarını uzaktan eğitme, alanlarında geliştirme imkânı sağlayan faydalı bir projedir. Eğitim yöneticileri Mebbis sisteminde yer alan e-Akademi linkine TC kimlik numaraları ve kişisel şifrelerini girerek önce konunun eğitimini almakta, devamında da konu ile ilgili sorulara internet üzerinden cevap vermektedir. Eğitimini tamamlayan eğitim yöneticileri eğitimden başarılı olduklarında her e-Akademi eğitimi için puan almaktadırlar. Bu puanların nasıl kullanılacağı; 28 Şubat 2013 tarih ve 28573 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin puanları belirleyen Ek-1 formunda açıklanmaktadır. Buna göre; ‘Bakanlık tarafından düzenlenen web tabanlı ve diğer sertifikalı eğitimlerin her biri için (en fazla 6 adet) 0,5 puan verilir.’ Bu yönetmelik maddesine göre eğitim yöneticilikleri 6 e-Akademi eğitimini tamamladıklarında 3 puan alabileceklerdir.

MEB 2012 Ağustos ayından günümüze kadar “4+4+4 Bilgilendirme Eğitimi, Bilgi ve Sistem Güvenliği Eğitimi, Temel Bilişim Teknolojileri Eğitimi” ismi ile 3 e-Akademi eğitimi açmış ve tamamlamıştır. MEB şu an e-Akademi sistemi üzerinden 4. E-Akademi eğitimini ‘SBS ve PYBS Yönetici Eğitimi’ adı ile başlatmış bulunmaktadır. Bu eğitimin süresi 13 Mart 2013 tarihinde başlayıp 31 Mart 2013 saat 17:00'da sona erecektir. MEB son günlerde yoğunluk yaşanmaması için eğitim alacakların eğitimlerini son günlere bırakmaması konusunda uyarmaktadır.

‘SBS ve PYBS Yönetici Eğitimi’ iki paketten oluşmaktadır. SBS Yönetici Eğitimi(1) ve PYBS Yönetici Eğitimi(2). Her eğitim paketi konularını dinleyen eğitim yöneticisi her paket için rastgele 20 sorudan oluşan soruları cevaplayacaktır. Her eğitim 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Her eğitimden en az 80 puan alan eğitim yöneticisi başarılı sayılacak ve Mebbis’te bu eğitimin kredisi olarak 1 puan kişisel dosyasına eklenecektir. Başarısız olanlar son gün olan 31 Mart 2013 tarihine kadar eğitimi tekrar alabileceklerdir.

Eğitim yöneticileri e-Akademi sistemine adresinde yer alan e-Akademi butonuna basarak ulaşabilirler. e-Akademiye İl Millî Eğitim Müdürleri, Eğitim Denetmenleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri (Merkez ve Taşra), Okul Müdürleri ve Okul Müdür Yardımcıları kişisel MEBBİS şifreleri (MEBBİS kurum kodları kullanılmayacaktır.) ile giriş yapabileceklerdir.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan eğitim yöneticilerinin puanları MEBBİS’e otomatik olarak işlenecektir.

***

Hatırlatma

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin hangi lisede okuyacaklarını belirlemeye yönelik SBS sınavının başvuruları 4 Mart 2013 tarihinde başladı; 22 Mart 2013 tarihinde sona erecek. 8. sınıf öğrencileri son günlere kalmadan ilgili bankaya TC kimlik numaraları ve sınavın adını (SBS) yazdırarak 10 TL sınav ücretini yatırarak müracaatlarını tamamlamaları hatırlatılır.

Yine ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerimizin burs veya yatılılık hakkı kazanabilmeleri için MEB tarafından yapılan PYBS müracaatları 11 Mart 2013tarihinde başlamış olup, 22 Mart 2013 tarihinde sona erecektir. Müracaat etmek isteyen öğrencilerin son günlere kalmadan eğitim gördükleri okul müdürlüklerine müracaat ederek başvurularını yapmaları hatırlatılır.

***

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan Galatasaray ve UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalan Fenerbahçe Türk futbolunda bir ilke imza atmış ve tüm Türk milletine haklı bir gurur yaşatmıştır. Her iki kulübümüzü de can-ı gönülden tebrik ediyor başarılarının şampiyonlukla sonuçlanmasını temenni ediyorum. (15.03.2013)

Yorumlar