BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,99
YAZARLAR

Bir Güzel Adam; MEHMET AKİF İNAN

İstanbul-Eyüp Eğitim-Bir Sen ilçe teşkilatı 6 Kasım 2014 Perşembe akşamı saat 18:00’da Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı Tiyatro Salonu’nda “Bir Güzel Adam Mehmet Akif İnan” ismi ile bir program düzenliyor.

Doğ Ey Güneş

Her eylem yeniden diriltir beni,

Nehirler düşlerim göl kenarında.

Doğ ey güneş erit taştan adamı

Ve kurut taşları diken elleri.

Kurtuluş haberi olsun dünyaya,

Ayırma üstümden bir an gölgeni.

…..

Kendi adıma rahmetli Mehmet Akif İnan’dan önce onun şiirlerini; haydi itiraf edeyim dudaklarımızdan düşmeyen marşlarını tanıdım. 1990’lı yıllarda üniversitede okuyan her Anadolu genci gibi marşlarla, ezgilerle iç içe idik. Genel geçer müziklerle hem hal olmaktansa ezgiler, marşlar bize daha bir bizden geliyordu.

Üniversite yıllarımız su gibi akıp gitti. Ardından öğretmen olarak göreve başladık. Rahmetli Mehmet Akif İnan hep bizimle idi. Fikirleri ile, şiirleri ile, eylemleri ile. Artık eylemleri ve söylemleri Eğitimciler Birliği Sendikası aracılığı ile hepimize yol gösteriyor, ön ayak oluyordu. Bu gün kurduğu sendika Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen konfederasyonu ülkemizin yetkili ve en çok üyeye sahip kuruluşudur.

Mücadeleye birlikte başladığı bir çok arkadaşı O’nun gibi rahmeti rahmana kavuştu. Rabbim hayatta olan gönüldaşlarına sağlıklı ve uzun ömürler versin. Fakat maalesef yeni yetişen ve yolunda yürümeye çalışan gençlerimiz rahmetli Mehmet Akif İnan’ı pek tanımıyorlar. İşte bu eksikliğin acısını hisseden İstanbul-Eyüp Eğitim-Bir Sen ilçe teşkilatı bu konuda çok güzel bir programla rahmetli Mehmet Akif İnan’ı yad ediyor. 6 Kasım 2014 Perşembe akşamı saat 18:00’da Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı Tiyatro Salonu’nda “Bir Güzel Adam Mehmet Akif İnan” ismi ile bir program düzenliyor.

Program Eyüp Eğitim Bir Sen, Eyüp Belediyesi ve Dil ve Edebiyat Derneği işbirliği ile hazırlanıyor. Programı Niyazi Gedik sunacak ve şiirlerini seslendirecek. Programda rahmetli Mehmet Akif İnan’ı katılımcılara yakın arkadaşı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, şair Özcan Ünlü, yazar Üzeyir İlbak ve yazar Mustafa Özçelik anlatacak.

Kültürel programların yapılmadığından yakınanlar, gençlerin değerlerimize sahip çıkmadığını ağızlarına pelesenk etmiş kişilerimiz; 6 Kasım akşamı kimselere söz vermeyin. Hepinizi bu programa bekliyoruz.

Böyle güzel bir toplantıyı akıl eden ve hazırlayan arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle programların bir başlangıç olmasını ve sürekli olarak belli periyotlarda devam etmesini de temenni ediyoruz.

Hepinize iyi bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Mehmet Akif İnan’ın hayatı için ekli linki tıklayın. ()

 (2.11.2014)      

Yorumlar