BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
YAZARLAR

Ahmet GÜNDOĞDU: Zirveye Taşınan Bayrağı Emanet Vakti

Ahmet Gündoğdu 2002 yılında Eğitim-Bir Sen genel başkanlığını almış ve 12 yıl süresince mücadelelerle geçen bir süreç sonunda, almış olduğu teşkilatı zirveye ulaştırdığı bir süreçte kendinden sonra gelen dava adamlarına bayrağı teslim etmek üzere görevini

Memur-Sen (Memur Sendikaları Konfederasyonu) genel başkanı ve Eğitim-Bir Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) genel başkanı Ahmet Gündoğdu, başlıktaki ifadelerle ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarının genel başkanlığına veda etmeye hazırlandığını duyurdu.

Memur-Sen’in 800 bin, Eğitim-Bir Sen’in 300 bin üyesinin olduğu düşünüldüğünde bu kararın kolay bir karar olmadı fark edilecektir. Geçmişte ve günümüzde kamuoyunun en çok konuştuğu konuların başında; sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumların başında yer alan yöneticilerin bu makamların kendilerine ömür boyu tahsis edilmiş birer yer olduğunu varsayarak bu makamları terk etmeyişleri idi.  Bu nedenle Ahmet Gündoğdu’nun bu davranışı alkışı hak eden güzel ve örnek davranışlardan biridir.

Ahmet Gündoğdu 2002 yılında Eğitim-Bir Sen genel başkanlığını almış ve 12 yıl süresince mücadelelerle geçen bir süreç sonunda, almış olduğu teşkilatı zirveye ulaştırdığı bir süreçte kendinden sonra gelen dava adamlarına bayrağı teslim etmek üzere görevini devam ettirmektedir.

Yaşadığımız dünyada çok küçük makam ve mevkileri bırakamayan kişileri görünce, Ahmet Gündoğdu’yu tebrik etmek ve bundan sonra tecrübelerini yine bu milletin insanları ile paylaşmasını, farklı kulvarlarda göreve devam etmesini temenni etmekten başka bir şey söylemek istemiyorum.

Ahmet Gündoğdu “Zirveye Taşınan Bayrağı Emanet Vakti” yazısında; bu emanetin ‘Eğitim-Bir-Sen tüzüğündeki, “Aynı kişi, Genel Başkanlık dâhil aynı unvanlı Genel Yönetim Kurulu üyeliği, Şube Başkanlığı ve aynı unvanlı Şube Yönetim Kurulu üyeliği ile il, üniversite ve ilçe temsilcisi görevlerine en fazla üst üste üç dönem seçilebilir.” hükmü gereğince alındığını söylese de Türkiye’de gerçekleştirilen ilklerden biridir.

Ahmet Gündoğdu, 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Eğitim-Bir Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığı, genel kurul tarafından seçilecek arkadaşına devredeceğini yüksek sesle ifade etmektedir. Hayırlı olsun.

Memur sendikacılığının ülkemizdeki gelişim sürecini incelediğimizde, kuruluş aşamasında ve ilerleyen mücadele dönemlerinde gerekli yönetim kurullarına yazılacak kişileri ahi bulamayan, bulmakta zorlanan sendikalardan; bu gün herkesin görev almak istediği dönemlere gelinmesi sevindirici olduğu kadar manidardır da.

Bu açıdan Eğitim-Bir Sen 5. Olağan Genel Kurulu da dikkatle takip edilmesi gereken bir genel kurul olacaktır. Fakat genel başkan Ahmet Gündoğdu’nun tüm samimiyetiyle yeniden bir başlangıç için veda yazısı olarak okuduğum genel başkanlık görevi emanetini; kendinden sonra geleceklere zirvede emanet edeceğini duyurması güzel gelişmeler adına yüreklerimize yeni tohumlar saçıyor.     

Sosyal medyada, kamuoyunda, basın yayın organlarında yeni genel başkanın kim olacağı konusunda polemikler yer almaya başladı, alıyor ve alacak. Ben inanıyorum ki bu soylu davranış karşısında, genel kurulda çok güzel bir atmosferde güzel bir seçim olacak. Genel başkanlık emanetini devir alan kişi; sendikacılığın bittiğini düşünen kişilere, sendikacılığın daha yeni başladığını insanlığın daha ilerilere gitmesi için çok daha farklı boyutların olacağı bir faaliyet içerisinde yeni yönetimle yeni ufuklara yol açacağını üyelerine ve bu ülke insanına gösterecektir.

Ahmet Gündoğdu’ya bu güne kadar yaptıkları için sonsuz teşekkürler ediyor; yeni başlangıçların bu tecrübeler ışığında çok daha faydalı çalışmalara evrilmesini temenni ediyorum. Eğitim-Bir Sen yönetim kuruluna aday olan arkadaşlara da şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. (12.1.2015)

                                                    

Yorumlar