BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
EMEKLİ

Soylu'dan Bireysel Emeklilik açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bireysel Emeklilik hakkında bilgi verdi.

Bireysel emekliliğe otomatik katılımla ilgili de değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin kendi ölçeğindeki ülkeler içerisinde tasarruf sıkıntısı yaşayan bir ülke olduğunu belirtti.

Soylu, 15 Temmuz'da yaşadığımız büyük travmaya karşı ekonominin ciddi bir direnç ortaya koyduğunu anlatarak, "Otomatik katılımın Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Singapur, ABD, Norveç, İngiltere dahil dünyanın bir çok ülkesinde önemli bir konu." diye konuştu.

2 AYLIK VAZGEÇME SÜRESİ

Otomatik katılımın şartlarını anlatan Soylu, "Sigortalı çalışanlar, kamuda çalışanlara yönelik 45 yaşın altında aldığı maaşın, yani prime esas kazancının yüzde 3'ünü karşılıyor. Bu ne sağlayacak? Özellikle dünyada önemli ölçeklerden bir tanesidir. Emeklilerin kendi kazançları dışında refah seviyesinin çok daha iyi bir noktaya gelmesi için artı bir katma değer sağlayacak. Özellikle Türkiye'de tasarrufu gerçekleştirecek. O da çalışana, insanımıza gidecek. Tasarruf arttığı zaman bizim risk primimiz düşecek, bu da faizin düşmesi anlamına geliyor. İnsanların hayat pahalılığının daha azalması, insanların elindeki varlığın daha fazla artması demektir." ifadelerini kullandı.

Sistemin 2 aylık bir vazgeçme süresi olduğunu anlatan Soylu, bu vazgeçme süresince kimsenin bir kaybı olmayacağını söyledi. Soylu, sistemin süresi sonunda hükümetin bin liralık bir ek kaynak koyacağını, aynı zamanda da yüzde 25'lik devlet katkısı ekleneceğini aktararak, diğer taraftanda ülkenin uluslararası ölçekteki tasarruf oranlarını artıracağını, faiz oranlarını da kendi kendine aşağıya çekebileceğini vurguladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR