BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
GÜNCEL

Girişin Kesinlikle Yasak Olduğu Dünyanın Dört Bir Yanından 19 Ürkütücü ve Gizemli Yer! Türkiye'deki bu yerde listeye girdi

Yasaklı yerler hepimizin ilgisini çeker, BoredPanda'dan derlediğimiz bu yerlere giriş kesinlikle yasak ve sebepleri de oldukça ürkütücü.

1. Svalbard Küresel Tohum Deposu, Norveç

Kuzey Kutup Dairesi'nin derinliklerinde, Norveç'in Spitsbergen Adası'nda, Küresel Tohum Deposu bir dağın içinde saklı. Buraya bazen 'Kıyamet Günü Deposu' da deniliyor çünkü insanlığın başına gelebilecek en kötü senaryoda bile dünyanın gıda mahsullerinin çeşitliliğini koruyup bitki krallığını eski haline getirme amacıyla yaratıldı. 200 yıl boyunca herhangi bir patlamaya veya depreme dayanacak şekilde inşa edildi. Dağın yamacına kurulan depo Dünya üzerindeki tüm buzullar erise bile deniz seviyesinin üzerinde kalıyor. Depoda 100 milyon tohum ve Dünya'nın mevcut bütün besin ürünlerine ait tohumların birer yedeği bulunuyor.

Politika bu depoda işlemiyor, Kuzey Kore bile tohumlarını burada dondurdu. Depodan ilk çekimi Suriye yaptı, o da Halep'te savaş yüzünden yıkılan Uluslararası Araştırma Merkezi'ni tekrar açabilmek için. Depoyu mahsullerin genetik materyalini saklamak için kullanıyorlardı. Günümüzde, bu depolanmış ürünler savaşta hasar görmüş ve kuraklıkla baş eden Suriye için hayati değer taşıyor.

2. Kuzey Sentinel Adası, Hindistan

Burası, dünyada modern uygarlıkla bağı olmayan sayılı kabilelerden biri olan Sentinellilere ev sahipliği yapıyor. Kabilenin avlanarak, balık tutarak ve vahşi bitkileri toplayarak hayatta kaldığı biliniyor ancak şu ana kadar tarıma veya ateşe dair herhangi bir ize rastlanmadı. İlk başarılı keşif gezisi 1967 yılında T.N. Pandit liderliğinde yapıldı. O günden beri kabile modern dünyayla iletişimi tamamen reddediyor, bölgelerine girmeye çalışanları şiddet kullanarak dışarı atıyor.

Kabile 2006 yılında yanlışlıkla bölgelerine giren 2 balıkçıyı öldürdü ancak Hindistan hükumeti cinayetleri yargılamak için hiçbir girişimde bulunmadı. Şu an adaya yolculuk kesinlikle yasak ve deneyenlerin sonu ölümle bitiyor.