BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

YURTKUR, üniversite öğrencilerine yemek katkılarını erken dağıttı

Bazı üniversitelerin erken açılması sebebiyle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yurtlarında kalacak öğrenciler yurtlarına erken yerleşti.

Öğrenciler, 1 Ekim’den itibaren verilmesi planlanan yemek yardımlarının öne alınması için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a twitter üzerinden mesajlarını iletti. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, YURTKUR’a verdiği talimat ile yemek yardımlarının kullanımını 18 Eylül’e çekildiğini sosyal medyadan öğrencilere duyurdu.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte YURTKUR yurtlarına yerleşen öğrenciler, 1 Ekim itibariyle kendilerine tanınan 201 TL’lik yemek yardımı alacaktı. Ancak ülke genelinde hizmet veren bazı üniversitelerin erken açılması sebebiyle 1 Ekim’den önce yurtlarına yerleştiler. Gençler, yemek yardımlarını planlanan tarihten önce verilmesi için twiter üzerinden isteklerini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Kılıç, YURTKUR’a talimat vererek yemek yardımlarını erkene aldırdı. Düzenlemeyi twitter üzerinden duyuran Bakan Kılıç müjdeyi şu tweetle verdi, “YURTKUR… Gençler yemek katkısı için 1 Ekim olarak açıklanan tarihi 18 Eylül'e çektik. Afiyet olsun...”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR