BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

Yönetici atama taslağı bu hafta hazır!

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yönetici atama mevzuatı ile ilgili twetter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlığı göreve geldiği günden itibaren katılımcı ve şeffaf bir Bakanlık haline getirmek için yoğun mesai harcayan MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN yönetici atama mevzuatı ile ilgili twetter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Daha önce sorunlar karşısında sağır sultanı oynayan MEB, Sayın Tekin'in göreve gelmesi ile birlikte çalışanlar sorunlarını Sendikalara takılmadan aracısız MEB'e iletebiliyorlar. Hatta telefon numaralarını Sayın Müsteşara verebilecek kadar da samimi ortam oluşuyor.

Yöneticiler için gündemde olan iki yönetmelik ile ilgili olarak Sayın TEKİN şunları ifade etti “Okul/kurum yönetici atama yönetmelik taslağı bugün yayınlanabilir. Taşra yöneticileri ile ilgili taslağa ise 5 bine yakın yorum bine yakın öneri geldi.” Taşra yönetici yer değiştirme taslağı ile ilgili bugün açıklama yapılabilir.

Taşra yönetici yer değiştirmeleri ile ilgili çeşitli yorumlar yapılıyor. İlçe milli eğitim müdürü ve il müdür yardımcısı rotasyonun uygulanacağı şube müdürü yer değiştirmelerinin erteleneceği yönünde… Bakanlığın yayınladığı boş ve dolu kadroları incelediğimizde; il müdür yardımcılığında 11, ilçe müdürlüğünde 184, şube müdürlüğü kadrolarında ise 1883 kadronun boş olduğunu görmekteyiz. Özellikle şube müdürlüğü kadrolarını doldurup daha sonra yer değiştirme için start vermek, görevdeki şube müdürlerini mağdur edecektir. Kaldı ki yönetmeliği yayınlayıp ertelemenin başka sıkıntıları da olacaktır. Bölgelerde belli olduktan sonra adamı olan yer değiştirecek, olmayan ise rotasyonda savrulacaktır. Böyle bir uygulama vicdanları rahatsız edecektir.

MEB Müsteşarı Sayın TEKİN'in tweetleri;




Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR