BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.466,14
ÖĞRETMEN

Yeni SBS ile ilgili son söz söylendi!

Dün akşam bir programa katılan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarından 4+4+4 eğitim sisteminin sorunlarına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Tekin'e sorulan soruların başında ise yeni SBS geldi..

Önümüzdeki sene SBS yerine nasıl bir sistemin geleceğiNİ Yusuf Tekin şöyle anlattı...

Doç. Dr. Yusuf Tekin’e yöneltilen sorulardan bir diğeri de bu yıl son kez yapılan SBS’nin yerine nasıl bir sistem getirileceği idi. MEB müsteşarı, SBS yerine herhangi yeni bir sınav getirmediklerini söyledi.

SBS ile ilgili tüm haberleri buradan takip edebiliriniz...

Öğrenciler kendi SBS'sini seçecek haberi BURADA!

“SBS bu yıl olmayacak. Bu 7-8 yıldır üzerinde çalışılan bir durumdur. 16 ilde rastgele seçilmiş paydaşlarla çalıştaylar yapıldı. Bu çalıştaylardan elde edilen veriler toparlanarak paylaşılacak. Ortaöğretime yerleştirmede öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarında aldığı eğitimle yerleşeceği, sınav stresi yaşatmayan bir sistem ikame etmeye çalışıyoruz.  Okullarda okutulan temel derslerdeki yazılılardan bir tanesi merkezi yapılarak bu değerlendirme yapılacak. SBS’nin yerine ikame edilen yeni bir sınav olmayacak.  

MERKEZİ SINAVDAN FARKI NE?

Merkezi sistemden farkı ne? Sınav heyecanı olmayacak. Önceden sınava gireceği okulu öğrenme, okulu önceden görme, sınav haftası olağanüstü ilgi gibi durumlar vardı. Şimdi kendi okulunda bir yazılıyı merkezi olarak yapacak. Bu durum çocuğu strese sokmayacak.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR