BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Yeni ÖSYM Başkanı Ömer Demir tanıdık çıktı!

Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir kimdir? Eski TÜİK Başkanı Ömer Demir 'devleti zarara uğratmaktan' 8 yıl hapis istemiyle yargılanmıştı.

ÖSYM yeni Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir kimdir?

Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'i kamuoyu Türkiye İstatistik Kurumu-TÜİK Başkanlığı ve YÖK Başkanvekilliği yaptığı döneminde tanımıştı.

YÖK Başkanvekilliği yaptığı dönemde 'Devleti zarara uğratmak' iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Ömer Demir için 8 yıl hapis cezası istenmişti. TÜİK Başkanlığı döneminde ise enflasyon, milli gelir ve benzeri istatistiklerin hesaplanmasında kullanılan yöntemleri değiştirmesi sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

ÇALIŞANI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

YÖK Başkanvekilliği döneminde Demir hakkında TÜİK’te tekniker olarak çalışan Bayram Yüksel adlı bir işçinin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Yüksel, Demir’in, Ankara Gölbaşı ilçesi Hacıhasan köyündeki özel arazisine kurumun araç ve gereçleriyle teknik personelini kullanarak özel işlerini yaptırdığını, yaşananları ihbar ettikten sonra İzmir Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiği iddiasıyla savcılığa başvurmuştu.

ERDOĞAN'IN AVUKATI SAVUNDU

Ömer Demir’i mahkemede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Ali Özkaya savundu. Özkaya kamu zararını ödemeye hazır olduklarını mahkemeye bildirerek uzlaşma önerdi. Ancak dosya bilirkişiye gönderildi.

Demir, 2003-2005 arasında DİE, 2005-2008 arasında TÜİK Başkanlıklarında bulundu. 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak görev yapan Demir, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 6 Mart 2013’te Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Daha sonra YÖK üyeliğine getirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR