BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

Yeni ek ödeme yönetmeliği davalık oldu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni yönetmelikte çalışanların beklentilerinin karşılanmadığını ve yönetmeliği bu şekilde kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ek ödeme yönetmeliğine Sağlık-Sen dava açtı.

Sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği ek ödeme yönetmeliğinde yer alan maddelerin çalışanları hayal kırıklığına uğrattığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni yönetmelikte çalışanların beklentilerinin karşılanmadığını ve yönetmeliği bu şekilde kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın artık sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında herhangi bir geriye gidiş olmayacağı sözünü vermesine karşın bu sözünü yerine getirmediğini belirten Genel Başkan Metin Memiş yönetmelikte çalışanların lehine herhangi bir madde olmadığı gibi yönetmeliğin, var olan eski adaletsizlikleri de gidermediğini kaydetti.

Yeni dönemde sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirten Memiş, çalışanların motivasyonunu sağlayacak, geçmişten gelen eşitsizlikleri giderecek bir iradenin ortaya konulmasının sağlık çalışanlarının motivasyonuna ve iş barışına katkı sunacağını ifade etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR