BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Yeni 657'de her memura rotasyon mu var?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Faruk Çelik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde yapılacak köklü değişiklikte nelerin yer alacağını canlı yayında açıkladı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bugün A Haber'in canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, memurların merak ettiği konularda soruları yanıtladı.

SÖZLEŞMELİLER, DOĞUM İZNİ, ROTASYON, EK ÜCRET...

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde yapılacak köklü değişiklikte nelerin yer alacağını açıklayan Çelik sözleşmeliler, 6 ay doğum izni, rotasyon, ek ücret, disiplin mevzuatı gibi başlıklara vurgu yaptı. Çelik, 6 ay doğum iznine karşı olduğunu da söyledi.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN RENK VERMEDİ

Bu konuda vatandaşlarımızın talebi  oldu. Biz vatandaşlardan gelen taleplere kulak tıkamayız. Gelen talepler değerlendirilir. Konu tüm boyutları ile irdelenir. Mali projeksiyonları çıkarılır. Ondan sonra karar verilir. Ancak erken emekli edelim diye bir çabamız da yok.

Memura rotasyon için hükümetin ince planı!

6 AY DOĞUM İZNİ BENCE ÇOK UZUN

Konu Başbakanla yarın değerlendirilecek. Aile bütünlüğü çok önemli. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Çalışan kadınlar için doğum izninin 6 aya çıkarılmasını şahsen doğru bulmuyorum. 6 ay çok uzun. Daha farklı bir zaman olabilir. Prim desteği verilebilir. Çalışan kadınlara 24 hafta izin kadın istihdamını zorlaştırır. Bu konuyu tüm kesimlerle birlikte neticelendirmek gerekiyor.

MEMUR REFORMUNDA NELER YER ALACAK?

Şu an mecliste bir tasarı var. İmzaya açılma aşamasında olan bir düzenleme daha var. İkisi birleştirilebilir. Bu yeni düzenlemede üst düzey bürokratların hükümetle gelip gitmesi meselesi var. İstihdam tiplerinin azatılması var Disiplin mevzuatı var. Rotasyon meselesi var. Her mesleğe rotasyon düşünmüyoruz. Rotasyonda ek ücrette masada.

13 BİN MEMURA ROTASYON ŞOKU!

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR