BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
KPSS

YDS 2016 sonuçları açıklanma tarihi ÖSYM sorgu ekranı

YDS 2016 sonbahar dönemi sınavı 4 Eylül'de yapıldı. Sınava giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre sonuçların açıklanma tarihi belli oldu. İşte detaylar...

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı(YDS) saat 9.30'da gerçekleştirildi. Peki 2016 YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından düzenlenen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'na (YDS) giren binlerce aday, 2016 YDS sınavının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki YDS ne zaman açıklanır? 2016 YDS sınav sonuçları hakkında merak edilenleri sizler için hazırladığımız haberimizin detaylarından bulabilirsiniz...

2016 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2016 YDS sonbahar dönemi sınavı, 4 Eylül Pazar günü 9.30'da yapıldı. Bu sınavın sonuçları, 22 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesinden duyurulacak.

YDS sonbahar dönemi sınavı 09.30'da başladı ve 180 dakika sürdü. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden gerçekleştirilen sınavda adaylara 80 soru yöneltildi.

YDS HANGİ ALANLARDA YAPILIR?

YDS; ÜDS ve KPDS’nin bileşkesi olacak ve üç temel bilimden de (fen, sağlık, sosyal) sorular içerecektir. Ancak ÜDS’den farklı olarak, YDS’de bilim dalı ayrımı olmayacak; hangi alanda eğitim almış olursa olsun, bütün adaylar aynı sınava tabi tutulacaktır.

* Kimi üniversiteler (enstitüler) yüksek lisans ya da doktora adayları için getirilen YDS’deki  asgari puan barajını yükseltebilmektedirler. Bu nedenle, adayların, öğrenim görmeyi düşündükleri enstitüye doğrudan başvurarak, yüksek lisans ya da doktora için şart koşulmuş YDS  asgari puanları öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

* Bazı üniversiteler yüksek lisans veya doktora başvurusu yapan adaylara, kendi dil sınavlarını uygulayabilmektedir. Ancak, bu tür bir sınavı başaran bir aday, yeterlik ya da tez aşamasına geldiğinde, YDS sınavıma  girmek ve bağlı olduğu enstitü tarafından belirlenmiş olan asgari puanı almak zorundadır.

Not: YDS barajını, eğitim aldığı enstitü tarafından belirlenen süreler içerisinde başaramayan bir adayın yüksek lisans ya da doktora hakkı yanmakta ve programla ilişiği kesilebilmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR