BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
GÜNCEL

Yasaklar peş peşe geldi! Beklenen kar İstanbul'u esir aldı

Günlerdir beklenen kar yağışı İstanbul'u vurdu, yollar kapandı hayat durma noktasına geldi. Kar nedeniyle İstanbul'a girişler yasaklandı, otobüslerin çıkış kısıtlaması uzatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığını duyurdu. İstanbul Havalimanı'nda da iniş ve kalkışların iptal saati 13.00'e kadar uzatıldı. Otogarlardan çıkış yasağı saat 13.00'e kadar uzatıldı.

Türkiye'nin bir çok yerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Şehirde yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı, kazalar meydana geldi, toplu taşımada yoğunluk yaşandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yoğun Kar yağışı sebebiyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin idari izinli olacağını açıkladı. Vali Yerlikaya, saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığını duyurdu. İşte dakika dakika İstanbul'da yaşananlar ve kar nedeniyle alınan tedbirler...

İSTANBUL İÇİN YENİDEN KAR ALARMI 
İstanbul için yeni uyarı geldi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile ilgili CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’da bugün deniz etkisi tekrar başlayabilir öğlen ve sonrası ama dünkü kadar kuvvetli olmaz, takip ediyoruz. Akşama demiştik ama bakacağız. 1-2 saat içinde netleşir” dedi. Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olmasa da kar yağışı görülecek.

Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde KKY iç kesimlerinde KAR yağışı yoğun görünüyor. Yoğun kar yağışı Öğlen saatlerinden itibaren Konya Karaman da kuvvetlenecek. Akşam saatlerinde Gaziantep Adıyaman çevrelerinde yoğun şekilde görülecek” şeklinde açıklama yaptı.Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’un batısındaki dün görülen yoğun kar yağışı bu sabah sakinledi. Bugün İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı beklemiyorum. Şehrin Anadolu yakasının doğusunda hafif kar görülebilir. Akşam saatlerinde kar tekrar gelecek ama dünkü gibi yoğun olmayacak” dedi.

İl Emniyet Müdürü Aktaş ve polislerden yolda kalanlara yardım
İstanbul'da trafik ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması ve trafiğin durduğu bazı noktalarda özel araçların çıkışının yasaklanmasına ilişkin denetim gerçekleştirdi. Yasağa uymayan ya da haberi olmayan kişiler uyarılırken, İstanbul emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise Arnavutköy'de yolda kalanlara yardım etti

İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması ve trafiğin durduğu bazı noktalarda deneti gerçekleştiren ekipler, bugün 13.00'a kadar özel araçların çıkışının yasaklanmasına ilişkin yasağa uymayan kişiler bilgilendirilerek güvenli park uygulaması gerçekleştirildi. Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kar yağışının olumsuz etkilediği Arnavutköy'e giderek çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sırasında yolda kalan kişilere yardım ederek olumsuz hava koşullarında mücadeleye destek verdi. 

THY , İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı

Yoğun kar yağışını giderek şiddetinin artırdığı İstanbul için son dakika uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul'da kar yağışı kent genelinde etkisini gösterirken Meteoroloji, AFAD ve AKOM da yeni uyarılarda bulundu. AFAD vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da kar yağışı yine etkili olacağını ve uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, 'Bu kar yağışı dün olduğu gibi, bugün de akşam itibarıyla, beklenen 18:00'dan sonra yine yoğun biçimde devam etme ihtimali yüksek' dedi. Öte yandan İstanbul'da hiçbir su kesintisinin olmayacağını belirten İmamoğlu, herhangi bir gaz kesintisinin de yaşanmayacağını açıkladı.

İstanbul'da dün akşam etkili olan kar yağışından dolayı D-100 Karayolu'nda ve TEM Otoyolu'nda seyreden TIR ve kamyonların geçişine trafik polisleri tarafından geçici olarak izin verilmiyor.

İstanbul'a gelen sürücüler Kocaeli Şekerpınar Gişelerinde geçici olarak bekletiliyor.D-100 Karayolu'ndan gelen araçlar ve TEM Otoyolu'nda seyreden araçlar ise Kocaeli Şekerpınar Gişeleri'nde, geçici olarak bekletiyor. TIR ve kamyonların gişelerinde beklemesi havadan drone ile görüntülendi

İSTANBUL'DA DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çağrı yaptı. Yerlikaya "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım" dedi

Trafiğe çıkan özel araçlar Avrasya Tüneli'ne yönlendirildi
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik'ten yapılan açıklama ile özel araçların trafiğe çıkışı 13.00'e kadar durduruldu. Sabah saatlerinden itibaren yasağa uymayan özel araçlar, polis ekiplerinin denetimine takıldı. Ekipler sivil araçları durdurarak Avrasya Tüneli’ne ve toplu ulaşım araçlarına yönlendirdi.

İstanbullular yaya kaldı
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından saat 13.00'a kadar özel araçların trafiğe çıkması yasaklandı. İşe gitmek zorunda olan vatandaşlar ise yürümeyi tercih etti. Ara sokaklardan çıkanlar, toplu taşıma ve taksiye yöneldi.

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla, saat 13.00'a kadar özel araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Özel araçlarını çıkaramayan vatandaşlar ise yürüyerek toplu taşımaya ulaşmaya çalıştı. Kağıthane'de kimi taksiye binerken kimi de metrobüs ile işe gitmeye çalıştı.

"ÖZEL ARACIMI ÇIKARMADIM; YÜRÜYORUM" 
Özel aracını çıkaramadığı için yürüyerek işe giden Yücel Ünal "Özel aracımı çıkaramadım. Biz de yürüyoruz. Yapacak bir şey yok. Biz zaten önceden tedbirimizi almıştık. Aracımızı garaja koymuştuk. Şimdi de yürüyoruz. Kar küreme araçları ara sokaklara girip açamadığı için yapacak bir şey yok. İşe gitmek zorundayız. Yaşamak için çalışacağız" dedi.

"BUGÜN MÜŞTERİ YOĞUNLUĞU VAR" 
Taksi şoförü Arif Biçeroğlu "Malum üç-dört gündür yağan kar nedeniyle ve dün akşam kar yağışının artmasından dolayı özel araçların çıkmaması normal. Bugün de vatandaşların toplu taşımayı tercih etmesine teşekkür ediyoruz. Bugün bayağı müşteri yoğunluğumuz var. Biz durağa geldik. Arabamızı temizledik. Yeni işe çıkıyoruz. Ara sokaklar çok kötü. Ana arterde çalışmak suretiyle yolcu kabule diyoruz" diye konuştu.

Onlarca araç Beylikdüzü Hadımköy girişinde yolda kaldı. Bölgede mahsur kalan araçlar trafiği durdururken, geceyi oldukları yerde geçiren sürücülerin bekleyişi sürüyor.

Polis ekipleri köprüler ve Avrasya'da çift yönlü kontrol noktası oluşturarak özel araçlara izin vermedi. Avrasya Tünelinde izin verilmeyen özel araçlar trafikte uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Trafiğe çıkan sürücülerin alınan tedbir kararından haberleri olmadığını belirtti.

KUZEY MARMARA OTOYOLU TEK YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE AÇILDI 
Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören mevkiinde dün öğle saatlerinde yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle yol trafiğe kapanmıştı. Etkisini arttıran ve gece boyunca devam eden kar yağışı, bölgeye çok sayıda aracın mahsur kalmasına neden olmuştu.

Ekiplerin gece boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda yol yaklaşık 17 saat sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yolda yapılan kar küreme çalışmalarının ardından jandarma ekipleri Çatalca istikametine tek şerit halinde geçişlere izin verdi. Bölgede mahsur kalan İHA ekibi de kurtarıldı.

Kazanın meydana geldiği İstanbul istikametinde ise araç kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve yolun önümüzdeki saatlerde trafiğe açılacağı öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR