BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,45
İŞÇİ

Yargılanan KESK üyelerine uluslararası destek!

Dünya Sendikalar Konfederasyonu ve Alman Öğretmenler Sendikası'ndan KESK üyelerinin yargılandığı davaları yerinde izleyecek.

KESK, 72 yönetici ve üyeleri hakkında açılan davanın ilk duruşması öncesinde Dünya Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) temsilcisi Frank Williams ve Alman Öğretmenler Sendikası (GEW) Başkanı Ulrich Thöne ile birlikte yarın basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. 

Kamu Emekçiler Konfederasyonu Sendikası (KESK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 25 Haziran 2012 tarihli operasyon kapsamında aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 50'si tutuksuz 22'si tutuklu olmak üzere toplam 72 yönetici ve üyeleri hakkında açılan davanın ilk duruşmasının 10 Nisan'da Ankara Adliyesi'nde görüleceği belirtildi. Açıklamada, davayı izlemek ve konfederasyonlarıyla dayanışma amacıyla Dünya Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) temsilcisi Frank Williams ve Alman Öğretmenler Sendikası (GEW) Başkanı Ulrich Thöne olmak üzere, yurt dışından gelen uluslararası konfederasyon ve ulusal federasyonların temsilcilerinin katılımı ile yarın Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapılacağı kaydedildi. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR