BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Vize için Türkiye 72 kriterden 19'unu tamamladı!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne vizesiz girebilmesi için 72 kriterin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ile AB arasındaki 'göçmen zirvesi'nin ardından ilginç bir açıklama yaptı.

Hollande, "Kriterlerin sağlanması halinde vize muafiyeti Haziran'da gerçekleşebilir. Bu kriterlerden 72 tane var" dedi. Fransız lider, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin sonuçlanması için de "halen uzun bir yol olduğunu" sözlerine ekledi.

TÜRKİYE 72 KRİTERDEN 19'UNU TAMAMLADI

Türkiye geçtiğimiz günlerde, vize muafiyeti sürecine ilişkin ikinci değerlendirme raporunda Brüksel’den iyi not almıştı. 2014’te yayımlanan ilk rapora göre belirgin ilerleme kaydeden ve teknik olarak vize muafiyetine bir adım daha yaklaşan Türkiye'nin, karşılaması gereken 72 kriterden 19’unu tamamladığı açıklanmıştı.

AB Komisyonu tarafından hazırlanan teknik içerikli raporda geri kalan 53 madde için 17 tanesinin hemen hemen, 21 tanesinin iyi ilerleme kaydetme perspektifiyle kısmen, 12 tanesinin kısmen tamamlandığına, 3 kritere ilişkin ise ilerleme sağlanmadığına işaret edilmişti.

İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE 'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ' VETOSU

Öte yandan dün akşam Brüksel'deki zirvenin sürdüğü dakikalarda İtalya ile ilgili bir iddia geldi. Reuters'a konuşan AB kaynaklarına göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin, zirvenin sonuç bildirisinde Türkiye'deki basın özgürlüğüne atıfta bulunulmazsa, herhangi bir anlaşmayı veto edeceği bildirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR