BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.467,44
MEMUR

Vergi müfettiş yardımcılarına şok!

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği 2 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle değiştirildi.

Yönetmelikte, vergi müfettiş yardımcılarının yetişme süreçleri daha önce 2 dönem olarak yer almaktaydı.

haberine göre, 18. ayda yetki sınavı ve 3. yılın sonunda yeterlik sınavı... 2 Ekimde bunlara "1. yılın sonunda yapılacak performans değerlendirmesi" de eklenmiştir.

Ancak, 2 Ekim tarihinde yapılan değişiklikle, 1. yılın sonunda performans değerlendirmesine göre başarılı olamayan vergi müfettiş yardımcılarının Bakanlık teşkilatındaki memur kadrolarına atanmaları öngörülmüştür.

Yapılan yeni düzenleme hükmü şu şekildedir:

"Temel eğitim seminer notunun tespiti ve sonucunun değerlendirilmesi

MADDE 23 - (1) Temel eğitimde her bir konu veya konu grubu itibarıyla ayrı ayrı sınav yapılırken, temel eğitim sonunda da tüm konuları kapsayan genel bir sınav yapılır. Her bir konu veya konu grubu itibarıyla yapılacak sınavlardan 100 tam puan üzerinden alınan puanların aritmetik ortalamasının %40'ı ile temel eğitim sonunda genel sınavda 100 tam puan üzerinden alınan notun %60'ının toplamı temel eğitim seminer notunu oluşturur.

(2) Birinci yılın sonunda performans değerlendirmesine göre başarısız olan Vergi Müfettiş Yardımcıları yetki ve yeterlik sınavları beklenmeksizin Bakanlık teşkilatında derecelerine uygun memur kadrolarına atanırlar."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR