BIST 10.250
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.397,32
MEMUR

Uzman Erbaşlar da haklarını istiyor

Astsubay ve Uzman Çavuşlar'dan sonra Uzman Erbaşlar da çalışma koşullarına tepkili..

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde görev yapan Astsubay, Uzman Çavuş ve Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar görev şartlarının iyileştirilmesi ve verilmediğini iddia ettikleri sosyal hakları için zaman zaman farklı alanlarda tepkilerini gösteriyor.

Özellikle astsubaylar, TSK'da yoğun baskıya maruz kaldıklarını ve subaylar tarafından ezildiklerini, çalışma şartlarının zorluğunu sıkça dile getiriyorlar.

TSK'NIN RÜTBELİ RÜTBESİZLERİ

TSK'nın rütbeli rütbesizleri olarak da ifade edilen Uzman Erbaşlar da büyük bir baskı altında çalıştıklarını iddia ediyor. Mesai ücreti gibi bir durumun olmamasından ötürü, özellikle Batı illerinde gece yarılarına kadar çalıştırıldıklarını ileri süren Uzman Erbaşlar, sözleşme bitiminde TSK'dan en fazla ayrılanlardan... Kıdeme göre maaş artışının yaşanmadığını belirten Uzman Erbaşlar "1 yıllık Uzman Erbaş da aynı parayı alıyor 20 yıllık Uzman Erbaş da aynı parayı alıyor." diyorlar.

Yaşadığı sıkıntıları gerek e-mail'lerle gerek telefonla haber merkezimize anlatan Uzman Erbaşlar, yaşadıkları zorlukları ifade ederken, Şırnak'ta görevli bir Uzman Erbaş şunları anlattı:

MAAŞ KONUSUNDA BİR SIKINTIM YOK

"Şırnak'ta görev yapan bir Erbaş'ım. Standart maaşımız 2 bin 600 TL. Ancak ben Doğu'da görev yaptığım için daha yüksek maaş alıyorum. Maaşım 4 bin TL civarında. Ancak kamuoyunda TSK'dan istifa eden personelle ilgili haberler yapılırken bazı şeyler gözardı ediliyor. Normal şartlarda 4 bin TL gibi iyi sayılacak bir para alan Erbaşlar neden istifa eder?

2012'DE 8 BİN 100 ERBAŞ TSK'DAN İSTİFA ETTİ

Geçen yıl 8 bin 100 Uzman Erbaş TSK'dan istifa etti. 1 ila 5 yıl arasında sözleşmeler imzalanarak göreve başlıyor Uzman Erbaşlar. Biz Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri'nde görev alıyoruz. Uzman Çavuşlar ise İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı.

ASTSUBAYLAR DA BASKI GÖRÜYOR, AMA..

Bugün 1 yıllık Uzman Erbaş ile 20 yıllık Uzman Erbaş aynı maaşı alıyor. Kıdeme göre maaş alamıyoruz. Evet astsubaylar subaylardan baskı görüyorlar, ama orduda en çok biz eziliyoruz. Subaylar ve Astsubaylar bize psikolojik şiddet uyguluyor. Evimizi, görev yaptığımız illere getiremiyoruz. Sürekli hor görülüyoruz. Ordu evlerini kullanamıyoruz. Mesai ücreti olmadığı için özellikle doğuda saat 21.00-22.00'a kadar çalıştırılıyoruz.

İŞLERİNE GELDİĞİNDE RÜTBELİYİZ, İŞLERİNE GELDİĞİ ZAMAN RÜTBESİZ

Tam teçhizatlı koşuya 16 dakikada girmeyince, atış taliminde hedefi vuramayınca her türlü aşağılanmayla karşılaşıyoruz. İşlerine geldiği zaman rütbeli gibi davranıyorlar, işlerine geldiği zaman erbaş muamelesi yapıyorlar. Çok kolay alım yaptıkları için istifa edenlerin yerine binlerce Erbaş alınabiliyor.

Özellikle Doğu'da çalışma koşulları çok ağır. 3 gün pusu atıyorsunuz dağda, tam gelip yıkanacaksınız istirahat edeceksiniz haber geliyor görüntü var hadi operasyona.

EŞİM DOĞUM YAPACAK, İZİN İSTEDİM 'SEN Mİ DOĞURTACAKSIN' DEDİLER

2 çocuğumun doğumunda da eşimin yanında değildim. İzin almak ayrı bir dert. İzin almaya gittiğiniz zaman komutanınız size binbir dereden su getiriyor; 'Sen mi doğuracaksın, sen mi doğurtacaksın?' diyorlar. Batı'da görev yaptığım zaman eve ekmek götüremedim. Param olmadığından değil akşam 22.00'a kadar çalıştırılıyoruz.

ADETA KOMUTAN TERÖRÜ VAR

Türkiye'de padişahlık sistemi değişmemiş. Bir denetleme olduğu zaman afedersiniz yerleri yalattırıyorlar. Orduda adeta komutan terörü var. Hala da devam ediyor."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR