BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
MEMUR

Üniversitedeki uzmanlar isyan etti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademik zam tüm üniversite personelini kapsayacak açıklamasına rağmen yeni hazırlanan tasarıda uzmanlar bulunmuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademik zam tüm akademisyenleri kapsayacak sözü yerde kaldı! İddialara göre Maliye Bakanlığı zamlarla ilgili düzenleme yaparken uzmanları kapsam dışı bıraktı. Başbakan Davutoğlu'nun da imzalayarak Meclis'e gönderdiği akademik zamla ilgili yasal düzenlemede zam yapılacak akademik personel içerisinde yer alan uzmanlar yer almadı.

Bakanlar Kurulu tarafından imzaya açılan ve TBMM'ye sevk edilen yasal düzenlemede, üniversitelerin akademik kadrolarında yer alan uzmanlar kapsam dışında tutuldu. Yükseköğretim Personel Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısında, "Yükseköğretim tazminatı" bölümünde; profesörler, doçentler, yardımcı doçentler, öğretim görevlileri ile okutmanlar zam yapılacak kadrolar içerisinde sayılırken, aynı listede uzmanlar yer almadı. 

SENDİKALAR HAREKETE GEÇTİ

İnternethaber.com'un sorularını cevaplayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, akademik zam konusunda adaletli davranılmadığını, acilen uzmanlarla ilgili hatanın düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

Akademik zammın uzun zamandır hükümetin gündeminde olmasına rağmen, yasal düzenlemenin sürekli ötelendiğini anlatan Koncuk, akademik teşvikle ilgili düzenlemenin de 2016 yılından itibaren geçerli olmasına anlam veremediklerini söyledi. Bu konudaki düzenlemenin de 2015 yılından itibaren geçerli olması gerektiğini ifade eden Koncuk, Meclis'e gönderilen tasarıda uzmanların yer almadığını hatırlattı.Uzmanların da akademik kadro içerisinde yer aldığını ve üniversitelerde diğer akademik kadrolarla aynı işleri yaptığını kaydeden Koncuk, bununla ilgili olarak, gerekli girişimleri başlatacaklarını söyledi.

ÖĞESEN: YA HEP YA HİÇ!

Memurhaber.com'dan Niyazi Solak'ın sorularını cevaplayan Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ise yasanın bu haliyle kabul edilemez olduğunu söyledi. Konuyla ilgili tüm girişimleri başlatacaklarını söyleyen Özkoçak, zam için ya hep ya da hiç değerlendirmesinde bulundu. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR