BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,33
İŞÇİ

Ülkemize prim affı gerekiyor mu?

GSS prim borçları ile ilgili bir yapılandırma ihtiyacı var mı? Daha can alıcı bir soru: Bu tür aflar primlerini zamanında ve düzenli ödeyenleri cezalandırmış olmuyor mu?

MEMURLAR- İstanbul’dan okurumuz Turgay Mertcan soruyor: “Bünyamin bey, SGK’ya genel sağlık sigortası borcum varmış. Faiziyle birlikte 6000 Lirayı geçmiş dediler. Bunları ödeyeyim mi? Borçları affedecekler diyorlar doğru mudur? Nasılsa bir gün affederler diye ödemezsek bir sıkıntı olur mu?”

Sayın okurum, mecliste görüşülen sosyal güvenlik ve iş hukuku konularının bulunduğu torba yasada SGK’ya olan prim borçları ile ilgili bir yapılandırma yapılması düşüncesinin bulunduğuna dair haberleri basından öğrenmekteyiz.

Meclisten geçerek yasalaşmadan Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarına herhangi bir yapılandırmanın olacağını veya olacaksa yapılandırmanın ayrıntılarını kesin bir şekilde söylemek doğru olmaz.

Öte yandan, özellikle GSS prim borçları için bir yapılandırma ihtiyacı siyasi iradenin gündemini meşgul ediyor.

Peki, GSS prim borçları ile ilgili bir yapılandırma ihtiyacı var mı? Daha can alıcı bir soru: Bu tür aflar primlerini zamanında ve düzenli ödeyenleri cezalandırmış olmuyor mu?

Bu yazımıza bu konuları tartışmak istiyoruz.

Bünyamin Esen'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN! 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR