BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
GÜNCEL

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı yeni doğalgaz rezervini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de Tuna-1 bölgesinde yeni keşfedilen doğalgaz rezervini Fatih sondaj gemisinde açıkladı. Erdoğan, "85 milyar metreküp daha bulundu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde yeni keşfedilen doğalgaz rezervini açıkladı. 

İlave 85 milyar metreküp rezerv

Erdoğan, "85 milyar metreküp daha bulundu. Sakarya sahasında toplam rezerv 405 milyar metreküpü buldu" dedi.

Erdoğan hedeflerinin 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmak olduğunu açıkladı.

Sondaj çalışmalarında denizaltı robotu kullanılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzaktan kumandalı ileri teknoloji ürünü denizaltı robotumuzu da yerli ve milli imkanlarla petrol sektörümüze kazandırdık"  ifadelerini kullandı.

Keşiflerin devamı gelecek

Karadeniz'de keşfedilen rezervin ülkenin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır."

Fatih gemisine helikopterle indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da helikopterle Zonguldak'a gitti. Heyeti taşıyan helikopter saat 14.50'de Fatih sondaj gemisine indi. 

Erdoğan'ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan karşıladı.

Sondaj faaliyetinin tamamlanma talimatını verdi

Çalışmalara uygun kıyafetler giyen Erdoğan, sondaj kulesi masasında incelemelerde bulundu, yetkililer burada çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Erdoğan, daha sonra Sakarya gaz sahasındaki sondaj faaliyetinin tamamlanma talimatını verdi. 

Erdoğan çalışmalarla ilgili bilgi aldı

Erdoğan'ın birazdan yeni keşfedilen doğalgaz rezerv miktarını açıklaması bekleniyor

Bakan Dönmez'den paylaşım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından, Fatih sondaj gemisinin çalışmalarına ilişkin, "Önce söktük, sonra boğazı aştık, tekrar birleştirdik, kazdık, bulduk" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR