BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
SAĞLIK

Türk Sağlık Sen'den memura rotasyona kararı!

Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetin rotasyon çalışmasına karşı olduklarını, rotasyonu doğru bulmadıklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Bartın İl Temsilciliği'nin açılışına katılmak üzere Bartın'a gelen Önder Kahveci, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti. Hükümetin rotasyon çalışmasına karşı olduklarını belirten Önder Kahveci, "Bizim çalışma hayatımız çok sıkıntılıdır. Son olarak da rotasyon meselesinin çalışanların gündemine getirilmesidir. Yani eleman olmayan yere personel gönderebilmek için rotasyon yapılacağı konusunda bakanın açıklamaları var. Bizden bu konuda görüş ve öneri talep edildi. Biz Türkiye Kamu-sen olarak rotasyona karşıyız. Doğru bulmuyoruz" dedi.

Kahveci, istek dışı rotasyona tabi tutulacak çalışandan verim alınamayacağını ifade etti. Kahveci, "Eğer eleman ihtiyacı varsa, özendirici tedbirler almak gerekir. Orada çalışana sosyal anlamda destek sağlanır. Zaten zorla göndereceğiniz bir insanın verimliliği de tartışma konusudur. Bu ülkede hemşireyi, doktoru, ebeyi, din görevlisini rotasyona tabi tuttuğunuz zaman bunu istek dışı göndereceksiniz, dolayısıyla insanları zorla göndereceksiniz, çalışanların çocukları okula gidiyor, bir taraftan aile durumları var. Bunların hepsini göz arda ederek, "Türkiye'de ben rotasyon uygulayacağım" demek doğru bir yaklaşım değildir" diye konuştu.

Önder Kahveci, Cemal Akın'a radyo hediye etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR