BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

Türk Sağlık-Sen 17 Nisan'ı 'yas günü' ilan etti!

Türk Sağlık-Sen bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan'ı yas günü ilan etti.

Türk Sağlık-Sen, Gaziantep'te görev esnasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan'ı yas günü ilan etti.

Dr. Ersin Arslan'ın, 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından katledildiğine dikkat çekenTürk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci,"Bu cinayet sağlıkta şiddetin Türkiye'de ulaştığı doruk nokta oldu. Sağlık şehidimiz Dr. Ersin Arslan'ı anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisanı sağlık çalışanları olarak yas günü ilan ettik." dedi.

Kahveci, sağlıkta yaşanan şiddetin ulaştığı boyuta yas günü ile dikkat çekeceklerini kaydederek tüm Türkiye'de hastanelerde vatandaşlara yönelik bu konuda mesajlar vereceklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin şiddete maruz kaldığını belirten Kahveci, "Yaptığımız araştırmalara göre sağlık çalışanlarının yüzde 62'si şiddet mağduru. 6 ayda Sağlık Bakanlığı'na rapor edilen şiddet vakası sayısı 3 bin 84. Hamile doktorun karnı tekmeleniyor. Hemşireler yerde sürükleniyor. Artık buna bir dur denmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kahveci, şiddetin en aza indirilmesi için cezaların arttırılması, tutuklu yargılanma gibi tedbirlerin bir an önce uygulamaya geçirilmesini de yas gününde dile getireceklerini belirtti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR