BIST 10.157
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.462,77
ÖĞRETMEN

Teşhire sürgün! Müdürler görevden alındı.

Diyarbakır’da polis tarafından suça karışan, mağdur edilen 6-14 yaşlarındaki 872 öğrencinin fişlenmesi ve internet sitesinden teşhir edilmesi tepkilere sebep oldu. Nabi Avcı, tepkiler üzerine müdür ve yardımcılarını görevden aldı.

MEMURLAR -  Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü, suç karışmış, cinsel istismara, tecavüze uğramış 872 çocuğun isimlerini ev adreslerine kadar internet sitesinden ilan etti. Skandal olayın Taraf Gazetesi’nde haber olmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 3 müdür görevden alındı ve haklarında soruşturma açıldı. Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imza attığı skandal büyük tepkilere sebep oldu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, “Listenin herkes tarafından görülebilecek şekilde internetten yayımlanması kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

İKİ İLÇEDE YAYINLANDI

Milli Eğitim'deki skandalda listelerin önce sadece Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlandığı sanıldı. Ancak aynı gün Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de aynı listeyi yayınladığı ve sonradan kaldırdığı ortaya çıktı. Bu açıklamadan kısa süre sonra Bağlar Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik, Şube Müdürü Vedat Deniz ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşegül Ağırbaş Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla görevden alındı. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen çocukların polis tarafından fişlenmesi ve Milli Eğitim tarafından da internet sitesinden teşhir edilmesi tepkilere sebep oldu. Öğrenci velileri Diyarbakır Emniyeti ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken eğitim sendikaları yaşananları ‘skandal’ olarak değerlendirdi.

EĞİTİM-SEN: SKANDAL

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Eğitim Sekreteri Erkan Keskin, olayı skandal olaraık değerlendirdi: "Emniyetin yaptığı işlem de sorunlu. Milli Eğitimin meseleye yaklaşımı da sorunlu. Bir de bunların isim listelerinin sitede yayınlanması daha da sorunlu. Bizim açımızdan tam bir skandal. Biz bu meselenin takipçisi olacağız." Aktif-Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilcisi Muhsin Yalçınsoy ise yaşananların vahim olduğunu ve ortada büyük bir sorumsuzluk örneğinin olduğunu kaydetti. Anayasal suç işlendiğini belirten Yalçınsoy, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

GENÇLERİ KAZANMAK VARKEN...

Yaşananlara Bağlar’daki muhtarlar de tepkili. Muhtarlar gençleri kazanmak varken işledikleri belirtilen suçlardan dolayı teşhir etmenin neyin aklı olduğunu anlamadıklarını dile getirdi.

BARO: ŞİKAYET EDECEĞİZ

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hazal Koluma ve öğrenci velileri ise suç duyurusunda bulunacaklarnı açıkladı

"TRAVMALARA SEBEP OLABİLİR"

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi psikolog Özlem Tolan, bu olayın çocuklar ve aileleri için son derece sarsıcı ve sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. Tolan, "Olay o çocukların iç dünyasında ciddi bir tahribata yol açacaktır. kendilerine olan güven duyguları, kendilerini değersiz hissetmeleri, herkes bu alayı duydu, benimle ilgili ne düşünecek, bana nasıl gözle bakacaklar gibi geliştirecekleri düşünceler sonunda çok ciddi kaygı yaşamalarına yol açacaktır." dedi. Psikolog Tolan, tecavüze uğrayan kız çocuklarının ifşa edilmesi hakkında ise "Bu şekilde deşifre edilmesi o kız çocuklarında intihar düşünceleri ve girişimleri gibi çok olumsuz sonuçlara bile yol açabilir. yine ailesi tarafından özellikle çok üzerinde çok daha yaralayıcı ve olumsuz davranışların ortaya çıkmasına yol açabilir" diye konuştu.
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR