BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.460,40
GÜNCEL

TEOG soruları zor mu olacak?

TEOG soruları zor mu olacak kolay mı olacak? İşte TEOG hakkında bütün ayrıntılar...

1 milyon 200 bin öğrencinin katılacağı TEOG sınavları 27 ve 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı TEOG sınavlarında öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ile İngilizce derslerinden yirmişer soru sorulacak.

Öğrencilere her bir ders için kırkar dakika verilecek. Peki birinci dönem TEOG sorularına kıyasla ikinci dönem TEOG soruları nasıl olacak? Birinci dönem TEOG sorularının zor olduğunu iddia eden eğitim uzmanlarının yine iddia ettiği gibi ikinci dönem TEOG sınavları da zor mu olacak?

TEOG SORULARI ZOR MU OLACAK?

Kamu Saati haber sitesine açıklamalarda bulunan Uzman Eğitimci Hasan Kara, TEOG’a girecek öğrencileri TEOG ikinci dönem sınavlarının da tıpkı birinci dönem olduğu gibi geçen senelere oranla daha zor olacağını belirtti. ÖSYM’nin ve MEB’in son yıllarda soru hazırlamayı daha iyi öğrendiğini, özellikle anlam sorularında öğrencileri zorladığını belirten Kara, TEOG’da özellikle Türkçe anlam sorularına öğrencilerin dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

TEOG, YGS, LYS ve KPSS gibi sınavlarda öğrencilerin Türkçe anlam sorularına özel bir önem vermelerinin onları başarıya götüreceğini belirten Kara, Türkçenin tamamının, matematik dersinin problem sorularının, coğrafya dersinin grafik sorularının, felsefe dersinin tamamının, tarih dersinin ise öncüllü sorularının tamamen paragraftan ibaret olduğunu, okumanın ve anlamanın bu tür soruları çözmenin ilk basamağı olduğunu da sözlerine ekledi.

TEOG’a girecek öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Kara ayrıca çalışan öğrenciler için TEOG’un zor olmasının avantajlı olacağını, sınav zorlaştıkça sınavın seçiciliğinin yüksek olacağını haliyle çalışan ile çalışmayanı ayırt etme başarısının yüksek olacağını da ifade etti. Bu sebeple bu sınava sıkı çalışan öğrencilerin korkmamasını da öğüt verdi.

Uzman Öğretmen Hasan Kara’nın TEOG ile ilgili diğer önerilerini okumak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG sınavları 27 – 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. İki gün de 09.00’da başlayacak sınav 120 dakika sürecek.

YERLEŞTİRME PUANINA TEOG’UN ETKİSİ

TEOG sınavları yerleştirme puanlarına yüzde 70 oranında etki edecek. Yüzde 30 oranında ise öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf ders notları etki edecek. Hem TEOG sonuçlarının hem de okul notlarının ortalaması ile öğrenciye bir TEOG yerleştirme puanı çıkarılacak. Öğrenci TEOG yerleştirme puanına göre iyi bir eğitim almak için fen lisesi, anadolu lisesi veya diğer liselere gitmek için temmuz ayında tercih yapacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR