BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak MEB açıklama

TEOG sonuçları ne zaman açılanacak sorusu için bilinen en yaygın tarih 10 Ocak idi.. Ancak 2015 TEOG sınavının sonuçları, sınavda sorulan 5 soru için iptal davası açılınca başka bir tarihe ertelendi...

25 ve 26 Kasım'da gerçekleştirilen TEOG 2015 sınavı sonuçları açıklanacak mı? 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 10 Ocak yani yarın açıklanması bekleniyordu ancak açıklama süeci mahkeme engeline takıldı. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada planlamasını 10 Ocak tarihine göre yapmıştı. Ancak 5 soruyla ilgili iptal davası açılınca MEB de takvimini değiştirmek zorunda kaldı. Milliyet'in haberinde yer alan detaylara göre, bakanlık yetkilileri konuya ilişkin kesin bir tarih veremeyeceklerini söyledi.

HANGİ SORULARDA HATA VARDI?

MEB'in takvimini değiştirmesine neden olan süreç TEOG sınavlarından hemen sonra başladı. Türkçe bölümünden 3, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden birer olmak üzere toplam 5 ayrı soru için Ankara İdare Mahkemeleri'ne 7 ayrı dava açıldı. Aynı soruya ilişkin birden fazla mahkemede dava açılması üzerine dosyalar 14 Aralık günü Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderildi. Bölge İdare Mahkemesi ise 20 Aralık tarihinde Ankara 11. İdare Mahkemesi'ni görevlendirdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen hala dosyaları mahkemeye iletmedi.

EVRAKLAR MAHKEMEYE NEDEN GÖNDERİLEMİYOR?

Avukat Ersan Barkın ise iki mahkeme arasında 2 kilometre mesafe bulunduğunu ve 20 gündür evrakların yetkili mahkemeye gönderilmediğini söyledi: "Davalar birleştirildi ancak dosyaların görevli mahkemeye iletilmemesi nedeniyle yargılama süreci 20 gündür tıkanmış durumda. Bu da sonuçların açıklanma tarihini geciktiriyor."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR