BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
MEMUR

TEOG sonuçları açıklandı mı MEB'den flaş açıklama

TEOG 2016 sonuçlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz'dan son dakika açıklama geldi. İsmet Yılmaz TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu.

TEOG sonuçları açıklanıyor MEB son dakika haberini İsmet Yılmaz verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. TEOG sonuçları meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr'den her an açıklanabilir.

TEOG tercih sonuçlarının açıklanması ile ilgili son dakika gelişmesi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Yarın açıklanması beklenen TEOG tercih sonuçları bugün e-okul vewww.meb.gov.tr'den yayınlanacak.

TEOG tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri de belli oldu.

TEOG 1.NAKİL TARİHİ 

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, bugün  ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

20 BİNİ ÖZEL OKULA KAYIT OLDU

Kapanan özel okulların öğrencilerinin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Paralel devlet yapılanmasına ait okullarda 138 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrenciler içinde bakanlığımız çalışmaları başlattı. Puan ya da nakil sistemi ile bu öğrencilerin nakillerini gerçekleştireceğiz. Çocukları mağdur etmemek ana ilkemizdir. Bu anlamda tüm tedbirleri aldık. Hiçbir çocuğumuz paralel yapının okullarından ayrılması nedeniyle bir mağduriyet uğramayacak” diye konuştu. Yılmaz, “Bu öğrencilerin 20 bine yakını özel okula kayıt olmuştur” açıklamasını yaptı.

514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK

Konuşmasında Suriyeli öğretmenlere verilecek pedagojik eğitime de değinen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek” dedi. Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin niteliğini artırmak için yapılan çalışmada, öğretmenlere öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi ile eğitim psikolojisi ve rehberlik başlıklarında eğitimler verilecek. Eğitimlerin bütçesi UNICEF tarafından karşılanacak. Toplam 514 öğretmen kurs görecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR