BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
KPSS

TEOG sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak?

2016 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak, TEOG ne zaman yapılacak sorularının cevabı haberimizde.

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 27-28 TEOG sınav sonuçları açıklanma tarihi ile TEOG 2. dönem sonuçları nasıl öğrenilir? Sorusunun cevabı memurhaber.com'da.

TEOG sınavına saatler kalmışken ortaöğretim son sınıf öğrencilerini sınav heyecanı sardı. 27 ve 28 Nisan tarihlerin de gerçekleşecek olan sınavın bitiminden sonra teog sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyorlar. Ortaöğretim eğitiminden sonra iyi bir lise eğitimi almak ve eğitim göremek istedikleri okulları seçebilmek için girmek zorunda oldukları TEOG sınavı geçtiğimiz gün iki oturum şeklinde yapıldı.

Sınav süresince 2 gün boyunca ter döken öğrenciler, Temel eğitime geçiş sınavı olan TEOG sınavın bitmesiyle rahat bir nefes aldılar. Sınavın sona ermesiyel öğrenciler sınav yükünü sırtından atarken diğer yandan TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak konusunu merak etmeye başladılar.

TEOG İKİNCİ DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

Ortaöğretim son sınıfların girmiş oldukları TEOG 2. Dönem sınavı 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılıyor. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilk kısmı bugün sabah 09.00'da başladı. Öğrencilerin lise eğitimlerinde tercih edecekleri lisenin türünü belirmede etkili olacak.

TEOG sınavları Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl uygulamaya koyduğu sistem üzerinden uygulanıyor. Temel Eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı 1. Dönem sonuçlarının açıklanmasından sonra ikinci dönem sınavı için kolları sıvayan öğrenciler için sınava az bir zaman kaldı. 27- 28 Nisan'da yapılacak olan sınavın TEOG 2. dönem mazeret sınavı ise, 14 ve 15 Mayıs 2016  tarihinde yapılacak. 

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

TEOG 2. dönem sınavı yapılıyor. 27-28 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınav yurt içinde 970 merkezde bulunan 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilecek.

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde ve 10 bin 884 öğrencinin ise tek kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi tanınacak. Sonuçların açıklanacağı tarih  ile ilgili net bir bilgi olmasa da teog sonuçların haziran 2016 da açıklanması bekleniyor. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlar MEB'in E okul uygulaması üzerinden öğrenebilecek.

TEOG TERCİH SAYILARI ARTTIRILDI!

TEOG Sınav sonuçlarına göre, lise tercihleri yapacak olan öğrenciler için bu yıl tercih yapma sayısı artırıldı. Geçtiğimiz yıl 15 olan tercih sayısının bu yıl 25’e çıkartıldığı öğrenildi.

Ortaöğretim son sınıfta öğrencisi olan veliler, okulların genel ve özel şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerde bulunan okullar da dahil olmak üzere okul türlerine göre tercihte bulunabilecekler. Farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı ya da karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek olan öğrenciler, aynı zamanda tercihler sırasında A ve B grubu olan listeler artık kalktı ve öğrenciler artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaksızın, 25 tercihi de tek listeden yapabilecekler. 

2015-2016 TEOG SINAV TAKVİMİ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR