BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

TEOG sınav soruları uzmanlar nasıl yorumluyor?

TEOG birinci oturum sınavı bugün yapıldı. Adaylar matematik, türkçe ve din kültürü dersleriyle ilgili sorularda ter döktü. Peki sorular nasıldı? Uzmanlar TEOG sorularını nasıl yorumluyor? İşte detaylar...

TEOG 2016 birinci sınav oturumu bugün 27 Nisan'da yapıldı. 8. sınıf öğrencileri bugün yapılan ilk gün oturumunda Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde her testten 20’şer soru yanıtladı.

Birinci gün oturumunun tamamlanmasının ardından, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Bölüm Başkanları TEOG sınav sorularını değerlendirdi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Bölüm Başkanları, öğrenci görüşlerinden yola çıkarak ilk gün yapılan Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerindeki soruları şöyle değerlendirdi:

“SORULAR; BİLGİDEN ÇOK, KAVRAMAYA YÖNELİK” 

TÜRKÇE

Öğrencilerin algılama-yorumlama becerilerini ölçen anlam bilgisi soruları bu yıl da “ağırlıklı kazanım” oluşturmuş. Sorular; dil ve anlam bütünlüğü yönünden tutarlı, bilgiden çok, kavramaya yönelik. Bilgiyi kullanma gücünü ölçmeye yönelik sorulardan oluşan bir mantık egemen. Dilbilgisi soruları da müfredata uygun sınav değildir.

“OLASILIK SORUSU BELİRLEYİCİ OLACAK” 

MATEMATİK: Sorular müfredata uygundur. TEOG Merkezi Sınavlarında alıştığımız zorluk derecesinin üzerinde zor ve orta düzey zorlukta sorular var. Geometri dışındaki sorular, görsel soru mantığından farklıdır. Bilgi, yorum ve işlem yapabilme becerisini birlikte kullanarak çözülebilecek özellikte sorular ağırlıklıdır. Klasik TEOG Merkezi Sınav soru tipinin dışına çıkılmıştır. Olasılık sorusu belirleyici olacaktır.

“SORULAR MÜFREDATA UYGUN VE KOLAY” 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ: Sorular müfredata uygundur. Paragraf ağırlıklı sorular, küçük hikayeler şeklinde yaşanmış olaylara dayandırılarak sorulmuştur. Anlam bilgisi ve yorum gücünü ölçmeye yönelik sorular ağırlıktadır. Kolay diye nitelenebilecek özellikte sorulardan oluşan bir sınavdır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR