BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
GÜNCEL

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

TEOG puanları hesaplama işlemi nasıl yapılır? TEOG sınavında yanlışlar doğruları götürecek mi? İşte TEOG hakkında bütün ayrıntılar...

2016 TEOG sınavı puanları nasıl hesaplanır? TEOG ne zaman yapılacak? TEOG sınavında yanlışlar doğruları götürür mü? İşte TEOG sınavına ilişkin soruların yanıtı...

Orta okul öğrencilerinin iyi bir lisede eğitim almak amacıyla katıldığı TEOG sınavları 27 28 Nisan 2016 tarihinde uygulanacak. Peki öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemlerini nasıl yapabilir? Birçok öğrenci TEOG netlerini sınavın olduğu gün kitapçıklarından öğrenecek ve TEOG hesaplama işlemini yapmak isteyecek.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Peki bu öğrenciler için TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır? TEOG hesaplama işlemlerini yapmadan önce TEOG'a dair birkaç bilgiyi iyi bilmek gerekiyor. Derslerin ağırlıkları ve TEOG puan hesaplamaya dahil başka bir not var mı bunu iyi bilmeleri gerekiyor. Öncelikle TEOG'un içeriğine bakalım.

TEOG orta okul öğrencilerinin 8. sınıfta birinci dönem ve ikinci dönem katıldıkları bir sınav. Okullardaki ikinci yazılıların yerine katıldıkları bu TEOG sınavları öğrencinin TEOG yerleştirme puanının temelini oluşturuyor. TEOG puanları yerleştirme puanlarının yüzde 70'ini oluşturuyor. Kalan yüzdelik dilimi ise öğrencinin okul ortalaması etkiliyor.

TEOG PUANLARINDA HANGİ DERSİN AĞIRLIĞI DAHA FAZLA

TEOG puanları için bilinmesi gereken bir diğer nokta ise TEOG'a dahil olan derslerin ağırlıkları. TEOG'da Türkçe, Matematik, Din Kültürü, İnkılap Tarihi, İngilizce ve Fen Bilgisi derslerinden 20'şer soru çıkıyor. Ancak her dersin ağırlığı aynı değil.

Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisinin ağırlığı diğer derslerin iki katı. Yani Türkçede öğrencinin yaptığı 1 doğru soru Din Kültüründeki 2 doğru soruya bedel. TEOG puanını hesaplamak için öğrencinin 6 ve 7. sınıf dönem sonu ortalamasını bilmesi gerekiyor.

Çünkü TEOG puan hesaplaması yapılırken 6 ve 7. sınıfın sene sonu başarı ortalaması da hesaba katılıyor. Bu dönem sonu ortalamaları dışında öğrencinin birinci ve ikinci dönem TEOG doğrularını ve yanlışlarını iyi bilmeleri gerekiyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU

TEOG sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. TEOG puan hesaplama işlemleri için öğrencinin hem 6 ve 7. sınıf yıl sonu ortalamalarını hem de TEOG puanlarını iyi bilmek gerekiyor. TEOG puanları hesaplanırken öğrencilerin doğru sayılarına bakılıyor. Öğrencilere her dersten 20 soru soruluyor. Her doğru sorunun cevabı 5 ile çarpılıyor ve öğrencinin o dersten alacağı ders puanı ortaya çıkıyor. Daha sonra her dersin puanları kendi ağırlıkları ile çarpılıyor. Ağırlıklara ekranın biraz üzerindeki Ağırlık Katsayıları tablosundan bakabilrisiniz. Toplam ağırlıklar hesaplandıktan sonra 18'e bölünerek adayın ortak sınav puanı ortaya çıkarılıyor.

ÖRNEK TEOG PUAN HESAPLAMA

Bir öğrenci altı farklı dersin tamamından bütün soruları doğru cevapladığında toplam 120 soruya doğru cevap vermiş oluyor. Bu öğrencinin alacağı puan 700 puandır. Sistem TEOG puan hesaplama işlemi yaparken ders başına şu puanı veriyor. Türkçe, Matematik, Fen: 8 İngilizce, İnkılap Tarihi, Din Kültürü: 4 Öğrencinin TEOG puanı hesaplanırken her doğru yukarıdaki sayılarla çarpılıyor. Örneğin öğrenci her dersten birer yanlış yaparsa şöyle bir puan alır: Türkçe, Matematik, Fen: 57 Doğru x 8 puan = 228 İngilizce, İnkılap Tarihi, Din Kültürü: 57 Doğru x 4 puan = 456 Öğrencinin alacağı toplam TEOG puanı 684 olur. TEOG yerleştirmeye esas puanları nasıl hesaplanır, öğrenmek için tıklayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA VİDEOSU

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR