Tek taş yüzük artık cep yakmayacak
Yüz güldürecek yeni düzenlemeler için düğmeye basıldı. 40 bin muhtaç yaşlı ve engelliye 'aylık harçlık' ödenecek. Ayrıva tek taştan alınan ÖTV'ye yeni bir 'ayar' gelecek.
Hükümet, elmas, pırlanta gibi kıymetli taşların ihracatını artırmak, ithalatında ise frene basmak için vergi düzenlemesi yapıyor.
TEK TAŞ YÜZÜK EL YAKMAYACAK
Meclis'e sunulan torba tasarıya göre; kıymetli taşlarda uygulanan yüzde 20'lik ÖTV kaldırılarak, şimdiye kadar oranı sıfır olan KDV yüzde 18'e çıkarılıyor. Pırlanta gibi kıymetli taşları hammadde olarak ithal ederek işleyen üretici ÖTV ödemeyecek. Böylece, yüzük, kolye gibi ziynet eşyaları daha ucuza mal olacak. Ayrıca ön ödemeli hatlardaki (kontörlü) mobil internete vergi indirimi öngörülüyor. GSM aboneleri, hatlarına yükledikleri TL'yi mobil internette kullandığında yüzde 25 yerine yüzde 5 ÖTV ödeyecek.
Yorumlar