BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Taşeron işçiler hükümetten ne bekliyor?

Torba yasa ile birlikte taşeron işçilere bazı haklar verildi fakat bunlar yeterli mi? Bakan Faruk Çelik'in taşeron işçilerle ilgili son açıklaması işçileri memnun ett mi? Memurhaber.com forum'da tartışıyoruz.

 Meclis'ten çıkan torba yasayla birlikte taşeron işçilerin bir kısmı yeni haklara kavuştu. Fakat taşeron işçilerin en büyük sorunu "kadro" sorunu. Biz de konuyu Memurhaber.com olarak forumumuza taşıdık. Taşeron işçilerin sorunlarını forumda tartışıyoruz.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz hafta mahkeme kararıyla kadro hakkı elde eden işçiler için hazırlayacakları kanun tasarısının ekimde Meclis gündemine geleceğini söyledi. Bu açıklama sonrasında kamuda çalışan 600 bin taşeron için heyecanlı bekleyiş başladı. Karayollarında dava ile bu durumu ispat etmiş 6 bin 500 işçi ve muvazaaya konu olmuş 80 bin işçi var.


TAŞERON SORUNUNU SİZ YAZIN BİZ HABER YAPALIM

Torba yasa'da taşeron işçilerle ilgili çıkan maddelerden memnun musunuz?
Taşeron işçilerin en büyük sorunu sizce nedir? Nasıl çözülebilir?
Bakan Çelik'in son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Önerilen düzenlemeler taşeron işçi sorununa yeterli olacak mı? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı memurhaber.forum'da bizlerle paylaşın, biz de haber yapalım.

Forum için önce üye olmanız ardından açılan başlıkta yorumlarınızı yazmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz yeni başlıklar da açabilirsiniz. Haydi ilk konu başlığını siz açın! 

Yorumlar 10 Yorum
ÇOK OKUNANLAR