Taşeron işçi düzenlemelerinde son durum
Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği Torba Yasa, Meclis tatile girmeden yasalaşacak. Torba'dan taşeron işçiler için de önemli değişiklikler ve müjdeler çıkacak. Maliye Bakanı son durumu anlattı.
MEMURLAR- Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sosyal güvenlik paketi, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Taşeron işçiye en az 3 yıl çalışma garantisi veren pakette, part-time çalışanlar da unutulmadı. Paketle istihdam bürolarının işlevi artırılıyor. Bazı hizmetler için kadrolu eleman çalıştırmak istemeyen firmalar, istihdam büroları aracılığı ile işçi kiralayabilecek. Sadece gündelikçi değil, kalorifer tamircisi, elektrikçi, halı yıkamacı lazım olduğunda istihdam bürosundan istenebilecek. Bağ-Kur borçlularından 3 çocuk teşviğine kadar birçok düzenlemeyi içeren paket, Meclis tatile girmeden yasalaşacak.
TAŞERON KURTULUYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asıl ve alt işveren ilişkisinde sorumlulukların netleştirilmesi, alt işveren işçilerin ücret, tazminat ve izin gibi sosyal sorunların çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.
eyyyyyyyyyyyyyyyyyy faruk çelik yalan allahın düşmanı bunu ble bile yalan söylüyorsunnnnnnnnnnnnn biraz dürüst ol lütfen tayip baba demeden sen tuvalete gidemen bizim gibi taşron da çalışan insanların duygularıyla oynamayın allahıma havale ediyorum sizleri bizlerden kötü olasınız inşallah amin
yazık yapmak istediğiniz bu insanları yok saymak ayıptır,günahtır.sayın başbakanım siz bu kadar insanın sesini duymuyorsunuz galiba sayın bakanlar paraları nere koyacaz diye hesap yapıyorlar,sayın çalışma bakanı çelik siz boşuna oturmayın o koltuğa hak etmiyorsunuz önümüzdeki seçimlerde ne yapacaksınız
isyan bende cok mutluyummmmm
ne zaman onaylanacak ne zaman ?????????????
cok açık değilki değişiklikler ve aslında bizi bunla uyuturken başka birşey daha geçiyor ama bir türlü taşeron olmuyor neden se önümüzde 2 seçim var ona göre dağıtır vereceklerini artık bence
mehmet DV sitaşeronu çıkartanda asgari ücretide sefalet boyutunda tutanda 4 çocuk 5 çocuk diyende o yiğit insan uyuyorsun halaa:((
HÜKÜMETİN EN ÖNEMLİ ÇÖZMESİ GEREKEN SORUN TAŞERON ÇÜNKÜ ÇİĞNENEN BİR KUL HAKKI VARDIR. BU GARİP İNSANLARIN DUASI ÇOK ÖNEMLİDİR. AYNI ZAMANDA BEDDUASIDA AZEMETLİDİR. HER ŞEY DIŞARDAN GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ DEĞİL İNSANLARIN SİNESİNDE NELER GİZLİ. MECMUREN DIŞARIYA GÜLMEK ZORUNDA.
İŞ KİŞİNİN AYNASIDIR LAF DEĞİL İCRAATA BAKILIR BİR AN ÖNCE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ YAPIN. TAŞERONUN ÇİLESİNİ BİTİRİN KUL HAKKINDAN KURTULUN.
taşeron olmazsa ben ne yaparım oturduğum yerden nasıl milyonlar kazanırım bana hiç acımıyorsunuz
taşeron işçi olarak çalışmaktayım aynı işi kadrolu işçi ile yapmamız gerekirken adamlar oturup mesai hesaplıyorlar ellerine bir bez alıp işi ile ilgilenmiyor