BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
GÜNCEL

Tarım Bakanlığı'ından istihdam müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek özellikle ziraat mühendisi, veteriner arkadaşlarımızla ilgili talepler konusunda üç bakan çalışma yapıyoruz, inşallah en yakın zamanda da onu bitiririz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tarımsal ürünlerin tarladan tüketiciye gelişinde rekabet eşitsizlikleri, haksız kazançlar varsa bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Üretim kanallarında, dağıtım kanallarında, tarım sektöründe ciddi çalışma yapıp, bu konuda özellikle enflasyon üzerinde baskı oluşturan haksız rekabet uygulamalarına son vermeyi planlıyoruz" dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Akaryakıt sektöründeki kayıtdışılık ve kaçakçılıkla mücadelede önemli çalışmalar yapıldığını belirten Ağbal, Maliye, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, emniyet birimlerinin ortak çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE FİYATLAR ARTIYOR

Bu konuda eylem planının uygulamada olduğunu anımsatan Ağbal, istasyonlarda akaryakıtın kayıtlı satılmasıyla ilgili teknolojik düzenlemelerin de yapıldığını söyledi.

Ağbal, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın, domatesi örnek vererek, üreticinden tüketiciye kadar olan süreçte bu ürünün fahiş fiyatlara ulaştığına ilişkin sözlerine de yanıt verdi.

AK Parti hükümetleri döneminde tarım kesimine yönelik desteklerde önemli artışlar olduğunu kaydeden Ağbal, 2106'da tarıma kesimine 15,2 milyar lira destek sağladıklarını, yem ve gübrede KDV'yi kaldırmalarıyla çiftçiye 2,4 milyar liralık destek de sağladıklarını vurguladı.

 HAKSIZ KAZNAÇLAR İÇİN ÇALIŞMALARA YAPILIYOR

Ağbal, "Tarımsal ürünlerin tarladan tüketiciye, bahçeden tüketiciye gelişi sırasında haksız kazançların oluşmasıyla ilgili olarak biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Burada rekabet eşitsizlikleri, haksız kazançlar varsa bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Üretim kanallarında, dağıtım kanallarında, tarım sektöründe ciddi çalışma yapıp, bu konudaki, özellikle enflasyon üzerinde baskı oluşturan haksız rekabet uygulamalarına son vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırma ve vergi affı çalışmalarının bulunmadığını kaydetti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek özellikle ziraat mühendisi, veteriner arkadaşlarımızla ilgili talepler konusunda üç bakan çalışma yapıyoruz, inşallah en yakın zamanda da onu bitiririz" dedi.

Tasarının görüşmeleri 12. madde üzerinde sürüyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR