BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.400,08
MEMUR

Subay ve astsubay atamalarında değişiklik!

Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu subay ve astsubayların atama esas ve usullerini belirleyen “Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği”nde değişiklikler yapıldı.

Subay ve astsubaylar, sınıfından bağımsız olarak belirli bir ihtisas alanında uzmanlık gerektiren görev sahaları (fonksiyon alanları) itibariyle de atanabilecek.

Yönetmelikte yapılan değişikliklerden bazıları şöyle:

**Yönetmelikte geçen  “sıralı hizmet garnizonu” ifadesi yeniden tanımlanırken; öz kadrolar, fonksiyon alanları ve itibari hizmet süresinin de neyi ifade edeceği belirtildi.

**Garnizon hizmet süresinin hesaplanmasına ve garnizonlara atamaya ilişkin hükümlerde değişiklik yapıldı.

**Öğrenim, kurs, staj ve geçici görev sürelerinin garnizon hizmetinden sayılmasına ilişkin hükümlerden bazılarında değişiklik yapıldı.

**Subay ve astsubaylar hakkında yapılacak bazı işlemlerde, toplam hizmet süresi yerine  “itibari hizmet süresi”nin esas alınması benimsendi. (İtibari Hizmet Süresi: Sıralı hizmet garnizonlarında gün olarak geçirilen sürenin ilgili hükümde belirtilen katsayı ile çarpımı sonucu bulunan süreyi, ifade ediyor)

**Rütbenin yaş haddine veya kadrosuzluk nedeni ile emekliliğine iki yıl kalan personelin aynı yerde bırakılmasını veya başka yere atanmasını düzenleyen hüküm kaldırıldı.

**Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanlığına bağlı sağlık teşkillerine yapılacak atamalarda, hastane baştabiplerinin uzman tabiplerden seçilmesi şartı kaldırıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR