BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

SSK sorgulama nasıl yapılır TC ile SGK sorgulama

TC ile SSK sorgulama nasıl yapılır sorusu internetten SSK sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların en merak ettiği konu... İşte her yönüyle internetten SSK işyeri sorgulama işleminin detayları...

SSK; Sosyal Sigortalar Kurumu’nun kısa halidir ancak artık SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu olarak değişmiştir. Birtakım riskler neticesinde alınan maaş geliriyle kazançları düşen çalışan kişilerin başka kişilere gereksinim duymadan sıkıntısız bir şekilde temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacı ile devlet tarafından kurulmuş olan bir sistemdir.

Bununla beraber sosyal riskler neticesinde ortaya çıkan zararı devlet gidermek zorundadır. Kaza ve hastalık gibi durumlarda devlet veya özel hastanelerden yararlanabilir ve prim ödediğinizde gerekli şartları yerine getirmeniz halinde emekli maaşı almaya hak kazanabilirsiniz.


İNTERNETTEN SSK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SSK ile ilgili olacak herhangi küçük bir işlemde bile, kırsal kesimde yaşayanların SSK kurumuna giderek, saatlerce sıra beklemesine rağmen işini halledememesi ve büyük problemler yaşamasının önüne geçen bu sistem, hem şubeleri hem de insanları olumlu yönde oldukça iyi bir şekilde etkilemektedir. Bunun modern Türkiye içinde önemli bir adım olmasıyla birlikte, SSK içinde büyük bir iş yükünün altından kalmayıp, sadece gerekli durumlarda şubelerde hizmet vermek gibi kaliteli bir hizmet anlayışı gelişiyor. Şubelerde harcanan zamandan tasarruf etmek isteyen vatandaşların, dijital sigorta işlemleri sayesinde İnternet üzerinden kolaylıkla eriştikleri İnternet siteleri ve uygulamalarla birlikte SSK Sorgulama ve bilgi almak işlemlerine ulaşmaları da, ülkemizde devrim niteliği taşımaktadır. Ayrıca dikkat etmek gerekir ki, bu işlemler tek bir sayfadan yapılıyor olsaydı, ciddi bir yüklenme sonucunda işlem yapılamayacak iken, iki taraftan yani; hem SSK sitesinden, hem de e-devlet siteminden yapabilmek, İnternet üzerindeki yoğunluğu da azaltmaktadır.

Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz günlerde SSK sitesi üzerinden e-hizmetler bölümündeki uygulamaya yapılan bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım sağlanamadı. Ancak insanlar, online olarak işlemlerini sürdürmeye devam edebildiler. Bu durumda da, devreye giren e-devlet’in büyük bir rolü olduğunu söyleyebiliriz. İnternet’e erişim sağlanan her yerde, mobil cihazlar veya bilgisayar sayesinde, anlık olarak e-devlet sistemine erişebilir, hatta yapılan stabil uygulama sayesinde de siteye girmekle uğraşmayıp direkt olarak hizmet almayı sürdürebilirler. Fakat bu durumda da, SGK  ile işlemler yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinde öncelikle kimlik doğrulaması yapmaları gerekecektir. Bu tamamen, insanların güvenliği ve sağlam bir işlem anlayışı için gereklidir.

ADIM ADIM SSK SORGULAMA

E-devlet sistemi üzerinde yer alan doğrulamak için 4 adet farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden herhangi birisini kullanarak, kolay ve seri bir şekilde istediğiniz işlemleri problemsiz olarak sağlayabilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Kaliteli ve güvenilir bir İnternet sitesi olan Turkiye.gov.tr, sizlere bu fırsatların yanı sıra, tüm kamu kuruluşlarıyla ilgili bilgileri de anlık olarak sunmaktadır.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

SSK Sorgulaması yapabilmeniz için öncelikle PTT’den size özel olarak verilen e-devlet şifresigerekmektedir. Size verilen e-Devlet şifresi ve TC Kimlik numaranız ile e-Devlet sistemine (turkiye.gov.tr) giriş yaparak kolayca SSK Hizmet Dökümünüze ve diğer birçok uygulamaya erişim sağlayabilirsiniz.

SSK
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR