BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.430,50
GÜNCEL

Sözleşmeli diyanet personeli köyde görev alacak!

Diyanet merkezde görev yapan bazı 4/B sözleşmeli İmam Hatiplerin asli görev yerlerine, uygun olmaması durumunda ise kadrosu uygun olan köy ve kasabalara atanmasını istedi.

Diyanet işleri Başkanlığı cami hizmetlerinin etkin ve verinli yürütülmesi için 4/B sözleşmeli İmam Hatip olarak atanan görevlilerin ilgi yazı ile öncelikle mezra, köy ve kasabalarda kadrosu olmayan (D) ve (C) gurubu camilerde, Kadrosu bulunmakla birlikte uzun süredir atama yapılmayan ve münhal olan mezra, köy ve kasabalardaki (D) ve (C) grubu camilerde istihdam edilmelerini istemişti.

Bu yazıya istinaden bazı il ve ilçe müftülükleri, 4/B sözleşmeli İmam Hatip olarak atanan görevlileri atanması gereken yerlere değil, merkeze atama yaptıkları gözlenmiş ve Diyanet İşleri Başkanlığı da bu duruma el koymuştu.

Diyanet, İl ve İlçe müftülüklerden sehven yapılan bu hatayı hemen düzeltip bildirilmesini istedi. Bu durumda merkez veya merkez ilçelerde görev yapan bazı 4/B sözleşmeli İmam Hatipler asli görev yerlerine, uygun olmaması durumunda ise kadrosu uygun olan köy ve kasabalara atanmasını istedi.

dinihaberler.com

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR