BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.515,25
GÜNCEL

Son seçim anketi göre 1 Kasım sonucu ne olur?

1 Kasım seçimleri için yapılan son seçim anketleri neyi işaret ediyor? Erken seçime sayılı günler kala gelen son seçim anketi sonuçlarını sizler için derledik.

1 Kasım seçimi için bugüne kadar yapılan anket sonuçları tek başına iktidar mı yoksa koalisyonu mu işaret ediyor. KONDA, Anar, Andy-Ar başta olmak üzere 7 Haziran seçimlerinden bu yana yapılan son seçim anketi sonuçları birbirinden farklı olsa da benzer bir tabloyu işaret ediyor. AK Parti oylarında 2 puanlık bir artış görülürken HDP oylarında 1 puanlık kayıp söz konusu.

Türkiye 1 Kasım sabahı sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim sonuçlarına ilişkin tablo hala tam anlamıyla netleşmiş değil. Son 5 seçimi bilen Andy-Ar başta olmak üzere büyük anket şirketlerinin seçim anketleri yine koalisyonu işaret ediyor. Eylül ayında olduğu gibi ekim ayında da anket sonuçlarında çok büyük bir değişiklik olmadı. 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği Ankara patlaması da partilerin oy oranlarında belirgin bir değişiklik yaratmadı.

1 KASIM SEÇİM SONUCU NE OLUR?

1 Kasım seçim sonuçları anket verilerine bakıldığında yine 7 Haziran'daki benzer bir tabloyu işaret ediyor. AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için 276 milletvekili alması gerekiyor. Son seçim anketi sonuçlarına bakıldığında ise AK Parti'nin 276 milletvekili için gereken yüzde 45'lik dilime henüz uzak olduğu ortaya çıkıyor.

SON SEÇİM ANKETLERİ NE DİYOR?

KONDA, Andy-Ar, Konsensus, Sonar, Gezici, Metropoll başta olmak üzere 7 Haziran seçimlerinden bu yana yapılan seçim anketi sonuçları aşağıdaki tabloda yer alıyor. Bugüne kadar 50'den fazla seçim anketi yapıldı. Bu anket sonuçları çok benzer sonuçlar ortaya koymasa da 1 Kasım seçimlerine yönelik işaret ettikleri tablo 'koalisyon' görünüyor. Son anda kararsız seçmenin eğilimde bir değişiklik olmadığı taktirde 7 Haziran seçiminin tekrarını yapmış gibi olacağız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR