BIST 10.930
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.511,15
GÜNCEL

Site hacklendi hükümet bilgileri çalındı!

İnternette fetiş ve cinsel içerikli sohbetlerin yapıldığı bir sohbet odası bilgisayar korsanlarınca hacklendi. Aralarında hükümet ve orduda görevli isimlerin de bulunduğu 100 binden fazla kullanıcının bilgileri çalındı.

İNGİLTERE, aralarında devlet adamlarında da olduğu cinsel içerikli sohbetlerin yapıldığı sitenin hacklenmesini konuşuyor. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, internetteki bir fetiş sohbet odasına ait üye bilgileri bilgisayar korsanları tarafından çalındı. İnternet güvenliğinin önde gelen araştırmacılarından Troy Hunt, 100 binden fazla hesap bilgisinin ifşa edildiğini söyledi.  İnternet hesapları çalınan mağdurları bilgilendirme amacıyla kurulan "Have I Been Pwned?" adlı sitenin sahibi güvenlik uzmanı Troy Hunt, fetiş sohbet odasından (forum) sızdırılan hesaplardan bazılarının hükümet ve orduda görevli isimlerin e-posta adreslerine ait olduğunu belirtti.

KULLANICILARIN ŞİFRELERİ ÇALINDI

Açığa çıkarılan veriler arasında e-posta adresleri, kullanıcı adları, IP adresleri, şifreler ve kullanıcıların gizli tutmak isteyebileceği cinsel eğilimleri ile fetiş sohbetleri var.

Hunt, sohbet odasının eski bir yazılım kullandığını, bu nedenden dolayı da "hacklenmesinin" nispeten kolay olduğunu söylüyor. Hunt, "SQL saldırısı için yaygın bir zayıflıktan faydalanmışlar" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR