BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

SGK'da hem ölü hem borçlu gösterdi!

İzmirli öğrenci Kemal Gök, SGK’dan gelen yazıyla ‘öldüğü’ gerekçesiyle yetim maaşının kesildiğini öğrendi

İzmirli öğrenci Kemal Gök, SGK’dan gelen yazıyla ‘öldüğü’ gerekçesiyle yetim maaşının kesildiğini öğrendi. Yanlışlığı düzelttirmek için Nüfus Müdürlüğü’ne başvuran genç, burada da borçlu çıkarıldı.

Bugün'ün haberine göre, Ege Üniversitesi Gıda Bölümü’nü bitirdikten sonra Açık öğretim Fakültesi’nde İşletme öğrenimine almaya başlayan Kemal Gök’ün 2002 yılında babası Mehmet Gök vefat etti. Babasının bin liralık emekli maaşının 500 lirası annesine, 260 lirası kız kardeşine ve yine 260 lirası da henüz öğrenci olduğu için kendisine bağlandı. 23 yaşındaki Gök, 11 yıl boyunca 6 ayda bir öğrenci belgesi alarak yetim maaşını almayı sürdürdü. Ancak geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) eve gelen yazıyla yetim maaşının kesildiğini öğrenince şok yaşadı.

‘ASKER YOKLAMASINA GİTTİM, OKULA KAYDOLDUM’

Kurumdan adresine yollanan kağıtta, kendisinin 2012 yılının Eylül ayında öldüğü, 2013 Haziran ayına kadar ödenen aylığın yersiz olduğu, dahası bu süre içerisinde ödenen bin 276 lirayı geri ödemeleri gerektiği isteniyordu. Bu duruma göre 8 aydır ölü olduğunu söyleyen Kemal Gök, “Eylül ayında gittim üniversiteye kayıt yaptırdım, ekim ayında asker yoklamasına gittim ama gelin görün ki bir ay önce vefat etmişim. Bu arada sınavlara bile girdim. Kimse bana ‘Sen ölüymüşsün’ demedi” sözleriyle isyan etti.

‘ARKADAŞLARIM DALGA GEÇİYOR’

Durumu düzeltmek için kurumdan kuruma gittiğini anlatan Kemal Gök, “Yaşadığımı ispatlamak için uğraşıyorum. Nüfus Müdürlüğü’ne göre diriyim ama borçlu görünüyorum. SGK’ya göre ise ölüyüm. Ölümüyüm, diri miyim bilemedim. Arkadaşlarım dalga geçmeye başladı. Helvamı ne zaman yiyeceklerini soruyorlar. Yaşadığımı ispat etmek için istenen her şeyi yaptım, evrakları gönderdim. Belki birkaç güne cevap gelirmiş. Bekliyorum” dedi.

SGK HAYATI DÜZELTECEK Mİ?

Olayla ilgili görüş veren SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, yaşanan durumun tamamen evrak üzerinde yapılan bir yanlışlıktan kaynaklandığını vurguladı. Bilgili, Kemal Gök’ün daha fazla mağdur edilmemesi için yanlışlığın en kısa sürede düzeltileceğini ifade etti.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR