BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
EMEKLİ

SGK emeklilik maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Vatandaşlar internet üzerinden emekli maaşlarını sorgulayabilirler. SGK emeklilik maaşı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiler haberimizde.

SGK sistemine kayıtlı olan vatandaşlar internet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini nasıl yapabilir? SGK emekli maaşı sorgulama ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizin için derledik.

SSK emekli maaşı sorgulama(4A), BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama(4B) ve Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama (4C) işlemlerinin nasıl ve nereden gerçekleştireceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde. Aynı zamanda emekli maaşı için nereden ve nasıl başvuru yapılır, kimler bu maaşı alabilecekler ve emekli maaşı kesilme durumları hakkındaki bilgiler de haberimizde.

SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ

SGK emekli maaşı sorgulamanızda emekli maaşınızın düşük veyahut yüksek olmasını etkileyen faktörler bulunmaktadır. Bunlar; sigortalı olarak çalışmaya başladığınız işe ilk giriş tarihiniz, ödemiş olduğunuz toplam prim gün sayınız, bu primlerin dönemleri, seviyeleri vb. gibi durumlar emekli maaşınızın düşük ya da yüksek olmasını etkiler. Yine maaşınızı etkileyecek faktörlerden sayılan, kişinin özel sektörde mi yoksa kamu sektöründe mi çalıştığı konusu da önemli bir yer tutmaktadır. 

Kısa bir süre önceye kadar SGK ile ilgili çoğu işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesi üzerinden E-SGM sistemi ile sadece kimlik bilgilerinizi girerek hiçbir şifreye ihtiyacınız olmadan birkaç adımda işlemlerinizi gerçekleştirmekteydik. Ama yetkililerin açıklamalarına göre E-SGM sistemi süresiz olarak kapatıldığını bildirmiştir ve yeniden açılıp açılmayacağı konusunda hiçbir bilgi verilmemiştir. E-SGM sisteminin kapatılma sebebi ise verilen hizmetlerde sıkıntı çıkması ve sistemin bakıma ihtiyacı olduğu olarak bildirilmiş.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ

SGK emekli maaşı sorgulama işlemi gibi SGK ile ilgili işlemlerinizi uzun süredir online hizmet veren ve hizmet vermeye devam eden E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemlerde E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

E-Devlet şifreniz yok ise temin etmenin hiç de zor olmadığını söyleyebiliriz. Sadece PTT şubelerine giderek kimliğiniz ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuruyu yaptıktan sonra 2 TL işlem ücreti karşılığında size özel bir zarf içerisinde şifrenizi alabilirsiniz. SGK emekli maaşı sorgulama işlemi SGK’nın bünyesinde bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olarak çalışanların yapabileceği ve emeklilik durumları ile ilgili bilgi alabileceği bir işlemdir. Yazımızın devamında her 3 kurum için de ayrı ayrı SGK emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl gerçekleştirileceği konusuna bilgi vereceğiz.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE SSK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

SGK maaş sorgulama 4A işleminizi E-Devlet sistemi ile internet üzerinden temin ettiğiniz E-Devlet şifreniz ile yapabilirsiniz. SGK emekli maaşı sorgulama için ilk olarak aşağıda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda resimde göstermiş olduğumuz butona yani “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Kimliğinizi doğrulamak için ardından T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK emekli maaşı sorgulama 4A işleminiz bu adımları uygulamanız ile birlikte tamamlanmış olur.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA 4A İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN! 

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SGK emekli maaşı sorgulama 4B işleminizi E-Devlet şifresi ile birlikte E-Devlet sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. SGK emekli maaşı sorgulama işleminiz için ilk olarak aşağıda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda yukarıdaki resimde göstermiş olduğumuz butona yani “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Kimliğinizi doğrulamak için ardından T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK emekli maaşı sorgulama 4B işleminizi siz değerli okurlarımız ile paylaştığımız adımları uygulayarak gerçekleştirmeniz mümkündür.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA 4B İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN!

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

E-Devlet sistemi giderek pek çok kurumu çatısı altına alması ile birlikte kamu kurumları ile ilgili sorgulama işlemleriniz için online hizmet vermeye devam etmektedir. SGK emekli maaşı sorgulama 4C işleminiz için ilk olarak aşağıda yer alan bağlantı adresine tıklayınız.

Açılan ekranda yukarıdaki resimde göstermiş olduğumuz butona yani “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Kimliğinizi doğrulamak için ardından T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Verilen bu bilgiler ışında SGK emekli maaşı sorgulama 4C işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA 4C İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR