BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
EMEKLİ

SGK emekli maaşı hesaplama prim günü sorgula

TÜRKİYE'de çalışan herkesin merak ettiği konulardan biri emeklilik durumu. SGK emekli maaşı sorgulama işlemi ile emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kaç yaşında emekli olurum sorgula!

SGK primi yatan biri ne zaman emekli olabilir? Kaç yaşında emekli olurum gibi sorular vatandaşlar tarafından merak ediliyor? İşte SGK primi yatan vatanşın emekli olma yaşı. İşte detaylar...

SGK emekli maaşı sorgulama ile SGK’ya gitmeden internet üzerinden emekli maaşı hesaplama işleminizi yapabilirsiniz. SGK emekli maaşı hesaplamanın nereden ve nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

E- DEVLET ŞİFRESİYLE EMEKLİ YAŞI HESAPLA

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi SGK işleminizi yine SGK’nın resmi sitesi olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirme imkânı bulunmaktaydı. Artık E-SGM sisteminin kapatılması ile birlikte emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinizi E-Devlet sisteminde tek bir şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Peki, E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte cevabı..

E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemi birçok devlet kamu işlemlerinizi yapabileceğiniz güvenli bir hizmettir.Emeklilik sorgulama işlemini de bu platform üzerinden kolayca yapabilirsiniz. DevletinTürkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortam ile sunmuş olduğu bir hizmettir. E-Devlet sistemini kullanabilmeniz için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresi PTT tarafından verilen bir şifredir. Emekli maaş sorgulama işleminiz için E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden 2 lira karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile emekli maaş sorgulama işlemi her üç kurum için de farklı sistem üzerinden yapılmaktadır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

*Ekranda açılan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

*Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam etmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.

*Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

*E-Devlet sistemi üzerinden farklı adresler ile kurumunuzun emekli maaş sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR