BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,30
EMEKLİ

SGK (4A) hizmet dökümü nasıl alınır?

İnternet üzerinden SGK (4A) hizmet dökümü alabilirsiniz. Peki SGK (4A) hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK tarafından sunulan hizmetler sayesinde kişiler SGK hizmet dökümü alarak sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyorlar. E-devlet üzerinden girişi SGK hizmet dökümü, 4A hizmet dökümü nasıl alınır işleminin detayları ile memurhaber.com'da.

Türkiye’de sosyal güvence için Sosyal Güvenlik Kurumu görevlendirilirken kurum tarafından sunulan hizmetler dahilinde milyonlarca kişi sosyal güvence imkânlarından yararlanabiliyorlar.

Özellikle kişilerin bir işe başladığında sigorta girişi yapılarak her ay boyunca prim ödemesi iş veren tarafından yapılmaktadır. Böylece sigorta üzerinden sağlanan tüm imkanlardan yararlanma hakkı elde edebilen kişiler kolay bir şekilde emekli olma hakkı ya da sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı elde edebilmektedir.Sigorta ödemelerini takip etmek isteyen kişilerin bu tür durumlarda e devlet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanması gerekiyor. Sorgulama.biz.tr sitesinde yer alan SSK sorgulama yazısında da belirtildiği üzere hizmet ekranı şöyledir;

E devlet aracılığıyla yapılan işlemlerde kişilerin öncelikli olarak e devlet üyelik bilgilerini bilmesi gerekmektedir. Eğer daha önce üyelik alınmamışsa kişilerin SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilmesi arasına üyelik alması gerekecektir. Üyelik alındıktan sonra ise bundan sonraki tüm süreç içerisinde kişiler tüm e devlet hizmetlerinden yararlanma hakkı elde edecektir. Sigortasorgulama.gen.tr sitesinde yer alan sigorta sorgulama yazısında da belirtildiği gibi hizmetler ücretsizdir.

Kolay bir şekilde hizmetlerden yararlanabilmek isteyenlere bu konuda üyelik detayına dikkat etmesi yeterlidir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinde kişilerin 4A, 4B ve 4C’ye özel olarak sunulan hizmetlerden yararlanarak bilgi alması mümkündür. Bu bakımdan kişilerin sigorta türlerine yönelik yapacağı hizmet seçimleriyle birlikte kolay bir şekilde bilgiler görüntülenecektir.

SGK hizmet dökümü sorgulama yapmak isteyenlerin e devlet dışında herhangi bir hizmet ekranından yararlanabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle kişilerin mutlaka e devlet aracılığıyla işlemlerini yapması gerekmektedir. Hizmetlerin ücretsiz bir şekilde sunulması ve farklı ihtiyaçlara yönelik hizmetlerin oluşturulması bu konuda avantaj sağlamaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR