BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.468,85
MEMUR

Şehit yakınlarının memur olmasında yeni düzenleme!

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun görüşmeleri devam ediyor. İşçilerden memurlara kadar birçok yeni düzenlemenin hayata geçtiği görüşmelerde şehit yakınları için de sevindirici haber geldi.

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun tasarısında yapılan değişiklikle şehit yakınlarının kamuda memur kadrolarına yapılacak atamaları, bütçe ile getirilen sınırlamalara tabi olmayacak.

Genel Kurulda 2016 yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısının maddeleri üzerinde görüşmeler devam ediyor. Genel Kurulda tasarının dördüncü maddesinin görüşmeleri sırasında AK Parti, CHP ve MHP'nin verdiği ortak önerge ile şehit yakınlarının kamuda memur kadrolarına atamalarıyla ilgili düzenleme yapıldı.

ŞEHİT YAKINLARI KADRODA KOTAYA TABİİ TUTULMAYACAK!

Buna göre şehit yakınları kamuya memur olarak atanmak için başvurduklarında, bütçede yer alan atamalara ilişkin kotaya tabii olmayacak. 2016 yılı içinde şehit yakınları kontenjanından kamuya ilk defa açıktan atanacaklar, bütçeyle getirilen atama sayısındaki sınıra tabi olmaksızın kurumların özel olarak bir kontenjanları olmasa dahi atanabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR