BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,80
ALTIN 2.435,42
GÜNCEL

Sahte dolar oyunu esnafın polise haber vermesiyle bozuldu!

ANTALYA'da Gürcistan uyruklu Vika C.'nın sahte dolar oyunu esnafın polise haber vermesiyle bozuldu. Kadının aynı yöntemle çevre esnaftan alışveriş yaptığı öğrenildi. Emniyete götürülen kadın serbest bırakılırken sahte dolarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manavgat'ın Aşağı Hisar Mahallesi'nde Yusuf Kendirci'nin işlettiği kuruyemiş dükkanında alışveriş yapan Gürcüistan uyruklu Vika C., aldığı ürünlerin parasını dolarla ödedi. Kadın ayrıldıktan sonra parayı kontrol eden Yusuf Kendirci, sahte olduğunu anladı.

Bir süre sonra aynı iş yerinin diğer şubesine giden Vika C.'yi fark eden Yusuf Kendirci, kadını oyalayıp, polise ihbarda bulundu. Gelen polis ekibi tarafından gözaltına alınan Vika C.'nin öncesinde de bazı iş yerlerine giderek sahte dolarla alışveriş yaptığı ve bir döviz bürosunda para bozdurmaya çalıştığı belirlendi.

Serbest bırakıldı                                                                                                   

Vika C.'nin üzerinde sahte 50'lik banknotlar olmak üzere toplam 250 dolar ele geçirildi. İş yeri sahibi Yusuf Kendirci, Vika C. hakkında şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan Vika C.'nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, ancak sahte dolarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"Fotoğrafı geldi"                                                                                                    

Yusuf Kendirci, şikayetçi olduklarını belirterek, "Diğer dükkandan 80 liralık alışveriş yaptı, 50 dolar verdi. 50 doların üstünü ödedik, dolar sahte çıktı. Daha sonra telefondan şahsın bana fotoğrafı geldi. Baktım şahıs tekrar bizim dükkana geldi, alışveriş yapmaya, oyaladık, polisi aradık. Polis hemen geldi, yardımcı oldu. 50 dolar zararımız var, bir 150 dolar daha olacaktı ama uyandık" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR