BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
SAĞLIK

Sağlık emekçisi, seçim vaadi olmaya karşı

Ankara Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, AKP’nin seçim propagandası için kullandığı 24 saat nöbet uygulamasına karşı 11 Şubat’ta yapacakları grev hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

MEMURLAR - Ankara Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, Sağlık Bakanlığı’nın birinci basamakta görevli sağlık emekçilerine dayattığı nöbet uygulamasına karşı bir basın toplantısı düzenlendi. Ankara Tabip Odası’nda düzenlenen toplantı da 2 kurum adına ortak basın açıklaması metnini Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Özbek okudu. Özbek, AKP’nin birinci basamak sağlık hizmetlerinde hafta içi saat 20.00’a kadar ve cumartesi günleri nöbet uygulaması getirdiğini, şimdi de gündemde Pazar günleri de dahil 24 saat nöbet uygulaması getirmek olduğunu, yavaş yavaş sağlık emekçilerinin tüm vakitlerinin gasp edilerek emeklerinin sömürülmeye çalıştığını söyledi.

 

24 saat hizmet veren sağlık birimlerinin acil hizmet kapsamında olduğunu ancak Aile Sağlık Merkezleri’nin bu hizmet için yeterli donanıma sahip olmadığını söyleyen Özbek, nöbet uygulaması yapılırsa bundan sadece sağlık emekçilerinin değil halkın sağlığının da tehlike altında olacağı vurgusunu yaptı.

“24 saat nöbet, seçim vaadinden başka bir şey değildir”

Açıklamada bu uygulamanın hiçbir emekçinin özlük haklarının ve sağlığının gözetilmeden hazırlandığını belirten Özbek ayrıca yaptıkları araştırmada Cumartesi günleri ASM’lere gün boyunca 3-4 kişiden fazla kişinin gitmediğini, sağlık emekçilerinin Cumartesi ve Pazar günleri çalıştırılması durumunda bir günlük vakitlerinin gasp edileceğini ifade etti ve ardından şunları söyledi:

Bu uygulama politik vaatlerden ibaret ve hiç kimseye faydası olmayacak bir uygulamadır ve bu ülkenin sağlığı, politika malzemesi olamayacak kadar önemli bir konudur. Soma, Ermenek gibi katliamların yaşanmaması için vakit harcanacağına; ticarethaneye dönen özel hastanelerin, yüzlerce liraya varan ilaç ödemlerinin önüne geçileceğine sağlıktaki tek sorun ASM’lerin 24 saat açık olmasıymış gibi lanse edilerek bu bir seçim propagandasına dönüştürülüyor. Biz sağlık emekçileri olarak, AKP’nin oy politikalarının aracı olmayacağız. Cumartesi nöbetlerine gitmeyecek ve 11 Şubat’ta yapacağımız grev ile sağlığı rant olarak gören hükümet politikalarına karşı olduğumuzu bir kez daha duyuracağız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR