BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

Sağlık çalışanlarına ünvan değişikliği müjdesi!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen’in, 'Unvan değişikliğ' sınavının yapılması talebine ilişkin, sınavın 2013’te yapılacağı müjdesini verdi.

25-26 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Sağlık-Sen Olağanüstü Genel Kurulu sonucunda yeniden Genel Başkan seçilen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret etti.

ÇALIŞANLARIN EMEĞİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ

Bakan Akdağ'ın "Hayırlı Olsun" temennisinde bulunduğu görüşmede sağlık çalışanlarının sorunları ve talepleri de değerlendirildi.


SAĞLIK ÇALILANLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde bakıldığında yeni teşkilat yasasının çalışanlar açısından pek çok sorunu beraberinde getirdiğini dile getiren Genel Başkan Metin Memiş sağlık çalışanlarının politika belirleyicilerden bir an önce bu sorunlara çözüm getirmesini beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili sahadan kendilerine yasa ile ilgili sorunlar ve taleplerin geldiğini belirten Memiş, bu talepleri Bakan Akdağ'a iletti.

Bugüne kadar Kamu Hastane Birlikleri'nde oluşabilecek sorunları bir çok kez dile getirdiklerini belirten Genel Başkan Metin Memiş, emeğin değer olarak görülmediği hiçbir sistemin başarılı olamayacağını söyledi. Şu andaki sistemde böyle bir anlayışın hakim olduğunu kaydeden Memiş, çalışanların motivasyonunu sağlayacak, geçmişten gelen eşitsizlikleri giderecek bir iradenin ortaya konulmasını önemsediklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının beklediği ikincil mevzuatın biran önce çıkarılması gerektiğini belirten Memiş ancak bu mevzuatın çalışanların karşısına sorunlar yumağı şeklinde çıkartılmaması gerektiğini kaydetti.

 Metin Memiş, Bakan Akdağ'dan “Unvan değişikliği” sınavının yapılmasını da talep etti.

 SUNULAN ÖNERİ VE TALEPLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ 

Sağlık çalışanlarının beklentilerinin ve onların sesini duyuran yetkili sendika Sağlık-Sen'in görüş ve taleplerini her zaman önemsediğini belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bunların dikkatle inceleneceğini söyledi. Sağlık çalışanlarının sosyal ve ekonomik hayatlarını en iyi şartlarda yaşamaları için kendilerine gelen her türlü öneriyi titizlikle incelediklerini belirten Akdağ, bu kapsamda Sağlık-Sen'in sunduğu öneri ve talepleri olumlu bulduğunu sözlerine ekledi.

 Ayrıca Bakan Akdağ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in “Unvan değişikliği” sınavının yapılması yönündeki talebiyle ilgili olarak da sınavın 2013 yılı içinde yapılacağının müjdesini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR