BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
GÜNCEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan tam kapanma açıklaması! "Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz"

ANTALYA Valiliği ziyareti ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Valiliği'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2 haftadır uygulanan tedbirler sonrası istenilen düşüş hızının yakalanamadığını belirten Koca, "17 günlük kapanma dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum.Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." dedi.

Bakan Koca şunları kaydetti:

-İki haftadır uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediğimiz düşüş hızını sağlayamaması sebebiyle 17 günlük kapanma dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum.

-Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz.

-Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Filyasyon ekiplerimiz hem temaslıları belirleyip izole etmek hem vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırmak için canla başla mücadele ediyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR