BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Rotasyon için sendikalar ne düşünüyor?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu sil baştan değişiyor. Peki sendikalar yeni 657 için ne diyor. Sendika temsilcileri yeni kamu personel rejimi ne düşünüyor? İşte yanıtı...

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen ve Bakan Faruk Çelik'in başkanlığını yaptığı toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı.

ROTASYON SENDİKALARA SORULDU

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikler ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Faruk Çelik'in memur sendikalarının başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda görüşülmesi öngörülen 161 madde gündeme geldi.

Buna göre, yapılacak yasal düzenlemelerden bazıları şunlar:

''2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilecek. Memurların izinleri iş günü esasına göre hesaplanacak. Nöbetçi memur uygulaması kaldırılacak. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel, memurlarla aynı izin hakkına sahip olacak. Disiplin cezaları affedilecek.''

ROTASYONA YERİNE ÖZENDİRİCİ UYGULAMA

Bakan Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin de bilgi verdi.

Memurlara rotasyon uygulanmasını sosyal taraflarla görüşmek istediklerini belirten Çelik, yöntemin nasıl olacağı ve düzenlemenin herkesi mi yoksa belli meslekleri mi kapsayacağı konusunda sendikalardan görüşlerini istedi.

Sendika temsilcileri de rotasyon yerine özendirici uygulamalar getirilmesi önerisinde bulundu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER

Müsteşar ve genel müdürlerin hükümetle gelip hükümetle gitmesi konusu da toplantıda tartışıldı. Bakan Çelik, bakanlıklarda müsteşar ve genel müdürlerin 4 yıl, belediyelerdeki genel müdürlerin ise 5 yıl görev yapmaları konusunda çalışma hazırladıklarını belirtti.

Daire başkanı, genel müdür ve diğer üst düzey yöneticilerin atanabilmesi için gereken memuriyet süresinin 10-12 yıldan daha aşağıya çekilmesi toplantıda gündeme geldi.

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA ALINMASI

Sendikalardan hangi sözleşmelerin ne şekilde kadroya alınacağına ilişkin bir çalışma yaparak bakanlığa iletmesini isteyen Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun haftaya tekrar toplanacağını söyledi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR